Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? 2023 asgari ücret son durum

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? 2023 asgari ücret son durum

Vatandaşlar asgari ücrete yapılacak zammı heyecanla bekliyor. Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı toplantıya çevrildi. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Yeni asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Bakan Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Peki Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

Asgari Ücrete bu yıl iki kez zam yapıldı. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte ücret 5.500 liraya çıkarılmıştı. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete yapılacak yeni zam vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Gözler asgari ücret toplantısının yapılacağı aralık ayına çevrildi. Peki asgari ücret 2023'te ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? 

Depoları doldurun büyük zam yolda! Benzin ve motorine ne kadar... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2023?

Geçtiğimiz günlerde ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı. Ekim ayında yüzde 3,54 artış gösteren enflasyon, yıllık bazda yüzde 85,51 oldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'de bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Asgari ücretle ilgili konuşan Bilgin, şunları söyledi:

Ortalama kamuoyu beklentisi çok yüksek çıktı. 8 bin lira civarında çıktı. O sıralamada yüksek. İşverenlerin beklentisi 7 bin lira civarında çıktı. Asgari ücret dışında ücret alan işçilerin olması gereken rakam olarak 7 bin 500 lira çıktı. Asgari ücretlilerde 7 bin 600 lira çıktı. Asgari ücretli çalışan işçiler farklı ücret düzeylerini bekliyor veya talep ediyorlar.

Asgari ücret düzenlemesi sadece asgari ücretliyi ilgilendirmiyor. Biz asgari ücrette ciddi düzenleme yatığımız zaman bütün işçilerin aldıkları ücret düzeyi farklılaşıyor. Ücret düzeyleri yukarıya doğru tırmanıyor.

Dolayısıyla asgari ücret ve siyaseti diğer ücretleri belirleyen bir etki yaratmaktadır. Biz asgari ücreti ne kadar gerçekçi rakamda belirlersek, asgari ücrete yakın çalıştırılan emekçilerin ücretleri de yukarıya doğru çıkacaktır.

Platform, zamlı abonelik ücretlerinin 8 Aralık öncesi abone olanlar için geçerli olmadığını, bu tarihten sonra üye olacak izleyiciler için geçerli olduğunu belirtti.

En düşük emekli maaşı alanlara devlet yardımı! Karşılıksız ödeme için... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret toplantısı hakkındaki açıklamasında "Aralık ortasında asgari ücret komisyonunu toplayacağız. Temsilcileriyle bunu gerçekleştireceğiz. Tüm emekçilerin enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz" dedi.

TİSK Genel Kurulu'nun tarihi 6 Aralık olarak belirlendi. Asgari Ücret Komisyonu ise 7, 8 veya 9 Aralık'ta toplanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading