Yandex Metrica

Asgari ücret kararı açıklandı mı? Asgari ücret kararı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret kararı açıklandı mı? Asgari ücret kararı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret Temmuz zammı için son dakika haberleri ve açıklamaları peş peşe gelirken vatandaşlar, "Asgari ücret kararı açıklandı mı? Asgari ücret kararı ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtlarını araştırır oldu. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün yaptığı açıklamada, "Enflasyon ile ilgili ne gerçekleşirse, bunun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oran, sosyal bir koruma ilave zammı yapacağız. Türkiye'nin emekçileri, Türkiye'nin çalışanları endişe etmesinler" dedi. Hal böyle olunca vatandaşlar, "Asgari ücret kararı açıklandı mı? Asgari ücret kararı ne zaman açıklanacak?" sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI MI?

Asgari ücrete yüzde 40 zam yapılırsa maaşlar 4954 liraya yükselecek. Yüzde 45'lik bir zam gelirse maaşlar 6 bin 166 TL'ye yükselecek.

Öte yandan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrete ek zam konusunda şu ifadeleri kullandı;

 "Yılbaşında Cumhurbaşkanımız asgari ücrette önemli bir açılım yaptı. Yılın ikinci yarısında yapılacak iyileştirmede yine kamunun vereceği bazı katkılar ile özel sektörün bir miktar kaynak aktarması bir araya gelerek ücretlerin enflasyon karşısındaki kayıplarının telafi edilmesi noktasında beraber adım atılması gerektiğini düşünüyoruz" 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ise şu açıklamaları yaptı;

"Biz yılbaşından itibaren enflasyonun yükselmesiyle birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 6 ayda bir toplanmasını istemiştik. Haziran enflasyon oranları da belli olduktan sonra Temmuz ayı başında hesaplanacak ve asgari ücretlilerimize bir artış yapılacak. İnşallah bunun yapılmasını bekliyoruz. Asgari ücret yüzde 50 oranında arttırılmıştı. Şimdi en az yüzde 23 verilmesi talebimizdir. Eldeki imkanlara göre bu yüzde 40'lara çıkarılabilir. En az yüzde 23 oranının olması gerektiğini düşünüyoruz" 

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading