Yandex Metrica

Asgari ücret için flaş tahmin! Bu rakamlara göre şekillenecek

Asgari ücret için flaş tahmin! Bu rakamlara göre şekillenecek

Asgari ücret 2022 en merak edilen konuların başında geliyor. Uzmanlar birbiri ardına yeni asgari ücret tahminleri yayınlıyor. Bu rakamlar ücret belirlemesinde etkili olacak. Peki, 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 18:11

Asgari ücret, milyonlarca vatandaşın en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Son 10 yılda asgari ücret artışlarına bakıldığında değişmeyen bir zam formülü uygulanıyor. Dolayısıyla 2022 yılının asgari ücretinin belirlenirken 2021 yıl sonu enflasyonu etkili olacak. Ayrıca pandeminin getirdiği zorluklar bu yıl asgari ücretin belirlenmesinde ekstra rol oynayacak. 

Son verilere bakıldığında, zam oranı ve enflasyon oranı arasında tam bir denge sağlanması ve asgari ücrete rekor zam getirilmesi bekleniyor. 

Emeklilik hayali kuranların gözü Meclis'te! Bu kişilere erken emeklilik imkanı geliyor! Ancak tek şart... Emeklilik hayali kuranların gözü Meclis'te! Bu kişilere erken emeklilik imkanı... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET İÇİN TAHMİNLER

Hem Orta Vadeli Program hem de Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne baktığımız zaman yıl sonunda enflasyonun yüzde 16,40 civarında olacağı öngörülüyor.

Bu rakamdan yola çıkıldığında ise asgari ücret artışının da 5-6 puan üzerinde olabilir. Bu da asgari ücret artışının yüzde 22 civarında olacağını gösteriyor. 

asgari ücret 2022

Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu rakam verdi Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET  KAÇ LİRA OLACAK?

Bu formülden yola çıkarak 2022 yılında uygulanacak asgari ücreti hesaplayabiliriz. Yani enflasyonun 5-6 puan üzerinde bir artış yapıldığında asgari ücret yüzde 22 civarında zam görecektir.

Bu durumda 2022 yılında brüt asgari ücret 4.364,50 TL'ye net asgari ücret ise 3.447,50 liraya çıkabilecektir. Tabi burada küçük artış ve inişleri de hesaba katılabilir.

Bu durumda net asgari ücretin 3.300 TL ile 3.750 TL arasında bir rakama denk gelebileceğini hesaplayabiliriz. Yine Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan daha farklı bir karar da çıkabilir. 

Altın fiyatları yeni rekora koşuyor! Uzman isim açıkladı: Altın ne zaman yatay seyire geçecek? 9 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altın fiyatları yeni rekora koşuyor! Uzman isim açıkladı: Altın ne... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET VERGİSİ KALDIRILACAK MI?

Kulislerden sızan bilgilere göre asgari ücretten vergilerin kaldırılması ya da azaltılması planlanıyor. Asgari ücret vergisinin kaldırılması halinde 2022 asgari ücret 4 bin TL olabilir. Ancak bunlar şimdilik sadece bir ihtimal olarak görülüyor. Net bilgiler, asgari ücret görüşmeleriyle birlikte ortaya çıkacaktır.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading