Yandex Metrica

Asgari ücret, emekli ve memura rekor zam gelecek! AK Parti 85 milyon vatandaşa müjdeyi verdi

Asgari ücret, emekli ve memura rekor zam gelecek! AK Parti 85 milyon vatandaşa müjdeyi verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemelerin yapıldığını temmuz ayında tamamen biteceğini açıklayarak yılın bu ayında asgari ücrete yeni zam geleceğini duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamada 3600 ek göstergeyi temmuz ayına kadar tamamlayacaklarını açıkladı. Buna paralel olarak asgari ücrete zam geleceğini belirten Akbaşoğlu, yapılan değerlendirmelerin yakında paylaşılacağını bildirdi.  

1 Temmuz'da maaş artışı olacağını belirten Akbaşoğlu, "1 Temmuz’da memur ve emeklilerimize maaş artışı söz konusu olacak. Enflasyon artı yüzde 6 ve refah payı. Bu bağlamda asgari ücret de ele alınacak ve değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." diye konuştu.

Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek tek emekli oluyorlar Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek... Haberi Görüntüle

1 TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK

Akbaşoğlu asgari ücrete temmuz ayında zam geleceğini belirterek, "Asgari ücretle ilgili de inşallah değerlendirmeler yapılarak yılın ikinci yarısında, 1 Temmuz'da memur ve emeklilerimize biliyorsunuz bir maaş artışı söz konusu olacak. Hem enflasyon artı yüzde 6 ilave, bununla beraber bir refah payını da içine alacak şekilde temmuzda memur ve emeklilerimize bir maaş düzenlemesi yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınarak bu değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu yılın ilk yarısına kadar inşallah 3600 ek gösterge ile ilgili kanuni düzenlemenin de çıkacağını buradan ifade etmek isterim. Her türlü mali düzenlemelere ilişkin hususlar gündemimizdedir." ifadelerine yer verdi. 

Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL?

Asgari ücrete 2022 başında rekor oranda yüzde 50,54 zam getirilerek 4253 TL olmuştu. 

Brüt asgari ücret 5004 TL olurken net asgari ücret 4253 TL olmuş, asgari ücretin işverene maliyeti ise 5879 TL olmuştu. 

Zam öncesinde asgari ücret, brüt miktar olarak 3577 TL iken net miktarı 2825 TL idi. Yapılan zamlar sonrasında, yüzde 50,54 oranında zam gelmiş bu miktar 4253 TL'ye yükseltilmişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading