Yandex Metrica

Asgari ücret alanlara müjdeli haber! Asgari ücret 5000 TL oluyor!

Asgari ücret alanlara müjdeli haber! Asgari ücret 5000 TL oluyor!

Asgari ücret alanları umutlandıran açıklamalar geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özkan, açıklamasında asgari ücrete 6 ayda bir zam yapılabileceğinin sinyalini verdi. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 18:59

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan katıldığı bir programda asgari ücretin yükseleceği sinyalini vererek, 'Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Devletten 300 bin lira destek! 230 bine müstakil ev alma fırsatı: Üstelik depreme dayanıklı Devletten 300 bin lira destek! 230 bine müstakil ev alma... Haberi Görüntüle

'6 AYDA BİR DÜZENLEME OLABİLİR'

TVNET'te canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Partili Özkan, "Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?" sorusunu yanıtladı.

Özkan, "Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu CHP'nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" diyen Özkan, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerinin altını çizdi.Özkan ayrıca, "Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.

Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat duyurdu! Türkiye-Irak ticaret hacmi genişliyor Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat... Haberi Görüntüle

'ENFLASYON ZAMMI GELEBİLİR'

Öte yandan bu gelişme üzerine uzmanlar asgari ücrette enflasyon iyileştirmesi yaşanabileceği ve altıncı aydan sonra asgari ücretin 5000 TL seviyesine çıkarılabileceğini söylediler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading