Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aselsan Konya'da 800 mühendis istihdam edilecek

Aselsan Konya'da 800 mühendis istihdam edilecek

AK Parti Milletvekili Ziya Altunyıldız, ASELSAN Konya için 800 mühendis istihdam edileceğini açıkladı.

Ekonomi

23.03.2024, 00:55

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, AA'ya yaptığı açıklamalarda, ASELSAN Konya'nın üretime başladığını ve fabrikada 800'ü mühendis 1200'ün üzerinde çalışan olacağını söyledi.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! 10 yıllık sigorta yeterli olacak:... Haberi Görüntüle

SALGIN ŞARTLARINA RAĞMEN HIZLI TOPARLANMA

Türkiye'nin zorlu salgın şartlarına rağmen, dış ticaret performansında hızla toparlandığını kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyıldız, yılın ikinci çeyreğinde yatırım ve istihdama dayalı beklenen büyümenin, ilk çeyrektekinden daha fazla olacağını ifade etti.

Altunyıldız, "Yılın ilk yarısı ihracatımız için büyük bir başarıyla geçti. Haziran ayı itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık, 6 aylık ve yıllık ihracatını gerçekleştiren ülkemiz, bu olumlu performansına temmuz ayında da devam etti. Temmuz ayında ihracatımız yüzde 10 artışla 16,4 milyar dolara yükselirken dış ticaret performansımız yeni bir faza geçmiş durumda. İhracatımız 201,5 milyar dolar rakamına ulaştı. Bizim açımızdan psikolojik bir eşikti. Son dönemdeki büyüme, ihracat performansı ve yatırım iştahı, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine hızla gittiğini gösteriyor. Son 12 aylık ihracatımız bir önceki döneme göre yüzde 21'lik artışla 201 milyar dolara yükseldi ve tarihinde ilk defa 200 milyar dolar seviyesini aştı." dedi.

Konya'nın birim başına ihracak değerinin 2,1 dolar seviyesine çıktığını dile getiren Altunyıldız, "ASELSAN Konya, çok hızlı şekilde tamamlandı ve geçen yıl devreye alındı. Şu anda farklı projeleriyle üretime ve istihdama başladı. Her geçen gün istihdamı artıyor. İnşallah 800'ü mühendis, 1200'ün üzerinde çalışanı olacak" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading