Yandex Metrica
SON DAKİKA
Artık cebinde 100 lirası olan altın alabilecek, Gram altından farklı değil!

Artık cebinde 100 lirası olan altın alabilecek, Gram altından farklı değil!

Altın rekor seviyeden düşmeye devam ederken endişeli yatırımcılar dikkatini çeken bir uyarı geldi. Yüzde 4 oranında altın da yükseliş olacağı idda edildi. Altın ithalatı cari açıkta önemli bir rol oynuyor. Doç. Dr. Murat Turgut, “Çünkü altın sertifikasının altından bir farkı yok. Gram altından farklı değil. Yatırımcının bu alternatifi değerlendirmesinde ciddi fayda var” yatırımcılara öneride bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:24

FED kararları sonrasında altında rekor yükseliş yerini düşüşe bıraktı.Piyasada altının durumu yatırımcılar tarafından merak ediliyor.

İnternet siteleri incelendi! Reklam Kurulu tüketiciyi aldatıcı reklam ve faaliyetlere... Haberi Görüntüle

"ALTIN ŞUAN ÇOK CAZİP"

Yatırımcıların merak ettikleri sorulara açıklık getiren  İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Turgut, “Doların global anlamdaki değer kaybının yavaş yavaş sonlarına geliyoruz. Faiz artırım sürecinin de sonuna geliyoruz. Tüm bunlar altının şu anda çok cazip olduğunu bize gösterir. Altın fiyatları bundan 2-3 ay önce 1700 dolardı. Şimdi 1900 dolar seviyelerinde. Aslında yüzde 15’lik dolar bazında prim var global piyasalarda”  ifadelerine yer verdi.

En düşük emekli maaşı alanlara devlet yardımı! Karşılıksız ödeme için... Haberi Görüntüle

ALTINDA YÜKSELİŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Ons altında 2000 dolar seviyelerine çıkış olmasını öngören Doç. Dr. Murat Turgut, “Bu da aşağı yukarı şimdiki seviyelerden yüzde 4’lük yukarı yükselişe takabül eder. Yani altında dolar sabit kalsa bile yüzde 4’lük yükseliş görebiliriz” şeklinde konuştu.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı bugün hizmete giriyor! Mesafe 8 dakikaya inecek Haberi Görüntüle

5,1 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuya ilişkin, “Son dönemde altın ithalatındaki yükseliş de ithalatımızda yaşanan artışta etkili olmuştur. Ocak ayında toplam altın ithalatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 733 artarak 5,1 milyar dolara yükselmiştir" ifadelerine yer verdi.

Emeklinin cebinden 5 bin TL çıkacak! 4A, 4B, 4C’liler dikkat!... Haberi Görüntüle

"ALTIN SERTFİKASININ ALTINDAN FARKI YOK"

Merkez Bankası’nın altın ithalatına vurgu yapan Doç. Dr. Turgut, “Eğer biz fiziki altın talebi yerine Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikasını talep edersek bu ithalat kalemini azaltmış oluruz. Bunun da cari açığa çok ciddi bir yansıması olur. Ülke olarak hep beraber kazanmış oluruz. Bu yüzden yatırımcılara tavsiyem altın yatırımlarını altın sertifikası üzerine yapmaları. Çünkü altın sertifikasının altından bir farkı yok. Gram altından farklı değil. Yatırımcının bu alternatifi değerlendirmesinde ciddi fayda var. Artık cebinde 100 lirası olan bile Borsa İstanbul’dan altın sertifikası alabiliyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading