Yandex Metrica

Araç sahiplerini yıkan haber! Savaşın etkisi şimdi çıkıyor: Petrole olağanüstü zam 

Araç sahiplerini yıkan haber! Savaşın etkisi şimdi çıkıyor: Petrole olağanüstü zam 

Rusya Ukrayna savaşı enerji piyasasını derinden sarsmaya devam ediyor. Yeni güne 110 dolar seviyesinden başlayan brent petrol ile birlikte akaryakıta yeni zamların geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:54

Rusya Ukrayna savaşının kızışmasıyla birlikte brent petrol fiyatları her yeni güne rekor fiyattan başlıyor. Hal böyleyken akaryakıt ve LPG zamları da peşisıra geliyor.

Tüccarların Rus petrolü almakta isteksizlikleri küresel petrol fiyatlarını yükseltiyor. Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 111 dolar seviyesine kadar yükseldi.

ABD ve müttefikleri Rusya'nın petrol ve gaz ihracatına bir yaptırım getirmeseler de bankaların Rusya'dan petrol ve gazın da aralarında olduğu emtiaların alımına kredi sağlamayı durdurmaları tüccarları Rus petrolünü satın almamaya yönlendiriyor.

WSJ'ye konuşan kaynaklara göre, Rusya'nın Ural petrolü Brent petrolüne göre 10-15 dolar/varil iskonto ile satılmaya çalışılsa da özellikle Amerikalı tüccarlar bu petrole ilgi göstermiyorlar.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

60 MİLYON VARİL PETROL SERBEST BIRAKILDI

Analistler, Uluslararası Enerji Ajansı üyelerinin dün stratejik rezervlerinden 60 milyon varil petrol serbest bırakmak konusunda anlaşmalarını piyasayı rahatlatmadığını, Rus petrolünün küresel piyasalara gelişinin aksayacağı endişelerinin fiyatları yukarı çektiğini vurguluyorlar.

ICE'de Mayıs vadeli Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 111,09 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 5,03 dolar artışla 110 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Nisan vadeli Batı Teksas petrolü de 109,3 dolar seviyesine kadar yükselişin ardından düne göre 5,07 dolar artışla 108,48 dolar seviyesinde.

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz! Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha... Haberi Görüntüle

ARZIN ARTMASI GEREKİYOR

Analistler, petrol fiyatlarının aşağı gelmesi için arzın artırılması yönünde daha sürdürülebilir adımlar gerektiğini, ticari petrol stoklarının 2014'ten bu yana görülen en düşük seviyelerde olduğu ortamda OPEC'in üretimi daha güçlü artırma yönünde adım atmasına ihtiyaç olduğunu vurguluyorlar.

108 dolar seviyesinin üzerindeki direncini kıran Batı Teksas petrolünde yükselişin 112,82 dolar seviyesine kadar devam ettirme riski bulunduğuna dikkat çeken analistler, buranın üzerinde ise 115,60 dolar direncinin bulunduğunu belirtiyorlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading