Yandex Metrica

Araç sahiplerini sevindiren karar! Akaryakıt fiyatları 6 TL birden düştü

Araç sahiplerini sevindiren karar! Akaryakıt fiyatları 6 TL birden düştü

Yeni haftada son olarak Brent petrol varil fiyatının 110 doları bulmasıyla araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki son rakamlar için endişelendi. Ancak yakın bir zamanda Meclis’te görüşülmesi planlanan torba yasada akaryakıt fiyatlarındaki KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasının planlandığı ve böylece de 20 lirayı geçen benzin ve motorin için 6 liralık bir indirimin söz konusu olabileceği iddia edildi. İşte, 9 Mayıs benzin, motorin, LPG güncel fiyatı…

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Super Haber'in haberine göre, Brent petrol varil fiyatı yeniden 110 doları buldu. Son zamlarla beraber 20 liranın üzerine kadar çıkan akaryakıt fiyatları araç sahiplerini endişelendirdi. 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise akaryakıt fiyatlarındaki son zamlara karşı sessiz kalmayarak Meclis’e bir önerge sunmak için başvuruda bulundu.

Oldukça zorda kalan araç sahipleri de benzin ve motorinde indirim beklerken İstanbul ile Ankara başta olmak üzere toplu ulaşım ile birlikte otobüs fiyatları da zamlanmıştı.

Bu süreç içerisinde yaşanan dalgalanmayla beraber motorin ve benzinin litresi 20 lirayı aşarken LPG’nin pompa fiyatı da 11 lira sınırına kadar dayandı.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte mağdur durumda kalan araç sahipleri bir an önce zamların geri çekilmesi yönünde görüş belirtirken Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi komisyona iletildi. Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi olması durumunda benzin ve motorin fiyatlarına ortalama olarak 6 liralık bir indirim yapılacağı iddia edildi.

İstanbul Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 9 Mayıs

Benzin: 20.35 TL
Motorin (Mazot): 22.05 TL
LPG (Otogaz): 10.85 TL

Ankara Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 9 Mayıs

Benzin: 20.44 TL
Motorin (Mazot): 22.13 TL
LPG (Otogaz): 11.03 TL

İzmir Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 9 Mayıs

Benzin: 20.46 TL
Motorin (Mazot): 22.14 TL
LPG (Otogaz): 11.07 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading