Yandex Metrica

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! Bunu yapmazsanız cezası var

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! Bunu yapmazsanız cezası var

1 Mayıs itibariyle 25 milyon araç sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Artık tüm araç sahipleri, aracının tipi ne olursa olsun trafik sigortası yaptırmak zorunda. 2023 senesi için zorunlu trafik sigortası yaptırmayan kişilere 436 TL ceza veriliyor.

Ekonomi

21.03.2024, 17:53

Tüm araç sahipleri, aracın tipi ne olursa olsun trafik sigortası yaptırmak zorunda. Zorunlu trafik sigortası için 1 Mayıs itibarıyla yeni dönem başladı. 1’den 7’ye kadar olan basamaklar artık 0’dan 8’e kadar olacak. Basamak sıfıra doğru yaklaştıkça trafik sigortası pahalanacak, 8’e yaklaştıkça ucuzlayacak. 81 il için geçerli yeni tarifeler de ilan edildi.  2023 yılı için zorunlu trafik sigortası yaptırmayan kişilere 436 TL ceza veriliyor.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında 12 Nisan 2017 tarihinden itibaren tavan fiyatlar uygulanmaya başladı. Dolayısıyla tavan tutarlar iller ve illerdeki araç yoğunluğuna göre değişiyor. Trafik sigortası her ay düzenli olarak artıyor. Zorunlu trafik sigortası fiyatlarını kontrol etmek için 12 Nisan 2017’den itibaren ‘tavan fiyat’ uygulanıyor. Sigortacılar devletin belirlediği artış oranını geçemiyor. Zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıs’tan geçerli düzenlemeyle tavan fiyatlara tek seferlik yüzde 5 zam yapıldı. 

Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye... Haberi Görüntüle

BASAMAKLAR GÖRE DEĞİŞİYOR

1 Mayıs tarihinde tavan fiyatlara yüzde 5 artış yapıldı. Tavan fiyat Mayıs ayından itibaren yüzde 2 olarak uygulanacak. 0 ve 8. basamak olarak eklenen iki basamak var, bunlardan sekizinci basamakta hiç kazası olmayan araçlar yer alırken çok fazla kaza yapan araçlar sıfırıncı basamakta yer alacak. Sekizinci basamak tavan ücretleri 2 bin 933 TL, sıfırıncı basamak tavan ücretleri ise 17 bin 598 TL olarak uygulanacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading