Yandex Metrica
SON DAKİKA
Araç muayenesi bitenler dikkat! TÜVTÜRK muayene ücretleri belli oldu! Ceza yememek için bunlara dikkat edin!

Araç muayenesi bitenler dikkat! TÜVTÜRK muayene ücretleri belli oldu! Ceza yememek için bunlara dikkat edin!

Trafikte her gün ilerleyen milyonlarca aracın trafik güvenliği ve toplumun can güvenliğini tehlikeye atmaması için belirli dönemlerde muayene istasyonlarında eksiklerinin tespit edilmesi ve eksiklerinin giderilmesi gerekir. Araçlarını muayene ettirecek vatandaşlar muayene ücretlerini merak ederek araştırıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

Araç muayene ücretleri vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Otomobili veya ticari aracı olanların muayene yaptırmadan trafiğe çıkması hem trafik güvenliği açısından hem de toplumun can güvenliği açısından oldukça önemlidir. O yüzden binek ve ticari aracı olanların belirlenen sürelerde araçlarını muayene ettirmesi gerekir.

Muayenesi yapılmamış bir aracın trafiğe çıkması hem trafik güvenliği hem de toplumun can güvenliği açısından oldukça tehlikelidir. Yaşanabilecek kazaların önüne geçilmesi için araçların belirli periyodiklerle muayene edilmesi ve varsa eksiklerinin giderilmesi gerekir. 

Araç muayenesi, belirli bir süre içerisinde yapılmak zorundadır ve süresi geçmiş araçlar trafikte tespit edildiğinde yasal yaptırımlara tabi tutulurlar. Bu yaptırımlar arasında para cezaları ve sürücü puanlarının düşürülmesi bulunmaktadır. Ayrıca, ceza sınırını aşan sürücüler trafikten süreli veya süresiz men edilebilirler.

Araç muayenesi ile sürücülerin ve toplumun güvenliği sağlanırken, aynı zamanda araçların daha uzun ömürlü ve verimli çalışması da desteklenir. Bu nedenle, araç sahiplerinin muayene sürelerine dikkat etmeleri ve araçlarını düzenli olarak kontrol ettirmeleri büyük öneme sahiptir. Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene ücretlerine zam mı geldi? Gecikme cezası var mı?

EYT bekleyen vatandaşlar dikkat! Prim başlama tarihlerini kontrol etmeyen şansını... Haberi Görüntüle

MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 yılı araç muayene ücretleri şu şekildedir:

Traktör, motosiklet, motorlu bisikletler için 575,84 TL

Otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork, arazi taşıtı için 1130,44 TL

Kamyon, tır, çekici, otobüs için ise 1528,10 TL

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Asgari ücrete zam gelecek... Haberi Görüntüle

CEZASI NE KADAR?

Araç muayene gecikme ücreti, araç türüne bakılmaksızın belirlenen muayene ücretine %5 oranında eklenir ve her gecikilen ay için bu oran tekrar eklenir. Gecikmeye sebep olan süre ne kadar kısa olursa olsun, gecikme ücreti ödenmek zorundadır. Bu nedenle araç muayene tarihlerini takip etmek önemlidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading