Yandex Metrica

Araç almak isteyenlere kötü haber! Artık pazarlık yok

Araç almak isteyenlere kötü haber! Artık pazarlık yok

Araba fiyatlarında çip krizi yaşanması sebebiyle ikinci elde stokçuluk sorunu yaşanmıştı. Araba fiyatları her gün zamlanırken, araç başında pazarlık ve indirim gibi konularda rafa kalkmış durumda. Otomobil satışında yeni dönem başlıyor: Pazarlık yok, indirim yapılmıyor.

Ekonomi

31.01.2024, 10:09

Araç fiyatlarında yaşanan günlük değişim eskiden yapılan pazarlık usülünü de bitirdi. Satıcılar ilana koyduğu araçların fiyatlarında artık indirim yapmazken üstüne bir gün içinde 40 bin liralık fiyat artışları yaşanıyor.

Artık Türkiye'de pazarlıksız satış döneminin başladığını söyleyen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç "Eskiden gittiğiniz iş yerinde bir aracın satış değeri 300 bin lira ise 290 bin liraya alabiliyordunuz. Ama şimdi devir değişti. Pazarlıksız bir dönem yaşanıyor. İndirim yapan yok." ifadelerini kullandı.

İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert düşüş İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert... Haberi Görüntüle

2022 ORTALARINA KADAR SÜRECEK

Satıcıların araç fiyatlarında indirim yapma devrini bitirdiğini ifade eden Erkoç, çip krizinin dünyada önemli bir sorun olduğunu ifade etti. Sıfır araç üretiminde dünyada büyük bir sıkıntı yaşandığından bütün ülkelerde tedarik problemi yaşandığını ifade etti. 

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

'TÜKETİCİ FAZLADAN ÖDEDİĞİ 100 BİN TL'Yİ GERİ ALABİLİR'

Fiyat artışlarının yaşandığı bu dönemde vatandaşların fazladan ödedikleri paraları geri alabileceğini söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "15 gün önce 200 bin liraya ilana koyulan arabaların bugün fiyatlarının 300 bin liraya çıktığını görüyoruz. Hatta binlerce araç satışının ilandan kaldırıldığını görüyoruz. İlanın 200 bin lira olarak görüp kanıtlayan tüketici şayet buna 300 bin lira ödedi ve Ticaret Bakanlığı da haksız fiyat artışından o satıcıya ceza kestiyse... Satıcının tacir olması durumunda tüketici yargı yoluyla fazladan ödediği 100 bin lirayı geri alabilir." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading