Yandex Metrica
SON DAKİKA
Araç alacaklara kötü haber! İkinci el fiyatları tavan yaptı

Araç alacaklara kötü haber! İkinci el fiyatları tavan yaptı

Hali hazırda oldukça yüksek seyreden otomobil fiyatları, kürsel çip krizi, tedarik sorunları ve KDV artırımı ile birlikte Nisan ayından itibaren daha da artacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

Sektörde araç alım satım yapanların ödediği KDV oranı yüzde 1’den yüzde 18’e yükseltildi. Bu kararın ikinci el satış fiyatlarını daha da yükseltmesi bekleniyor.

KDV düzenlemesinin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Ocak sonu itibarıyla ikinci el araç fiyatlarında yüzde 15’e yaklaşan bir gerileme olmuştu. Ancak yılın ikinci ayı ile birlikte fiyatlarda yeniden bir yükseliş yaşandı. Yeni KDV güncellemesi hali hazırda ikinci el araç fiyatlarını hızla % 1.5 – 2.5 aralığında daha da yukarıya çekecek. Özellikle kurumsal ikinci el satışı ticareti yapan firmaları zorlu bir süreç bekliyor” ifadelerini kullandı.

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi? Haberi Görüntüle

ÇİP KRİZİ VE KÜRESEL TEDARİK SORUNLARI

Küresel olarak yaşanan tedarik sıkıntıları sebebiyle otomotiv markalarının zaten üretim sıkıntısı çektiğini vurgulayan Cardata Genel Müdürü Yalçın, “Bu yaşanan tedarik sorunları maalesef devam edecek. Çip krizinin yanı sıra birçok farklı hammaddenin tedarikinde ciddi problemler yaşanıyor. Bu da en çok otomotiv sektörünü etkiliyor. Yaşanacak daha büyük bir krizin etkisi ile talep ister istemez ikinci ele kayacaktır. KDV düzenlemesinin yanı sıra sıfır araç pazarında yaşanacak üretim ve tedarik sorunları da ikinci el fiyatlarının yükselmesine neden olabilir” dedi.

Emeklilere sürpriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi! Promosyon ödemeleri az önce belli... Haberi Görüntüle

FİYATLAR NİSAN AYINDA YÜKSELECEK

Halen devam eden Rusya – Ukrayna savaşı özelinde yaşanan gelişmelere de değinen Yalçın, “Bu savaşın etkisi henüz resmen hissedilmiş değil. Nisan’da gerçek anlamda savaş etkisi otomotiv sektöründe görülmeye başlanacak. Bu etki ile birlikte yaşanan hammadde sorunları önü alınamaz bir seviyeye ulaşacak. Hammadde tedarikinde yaşanan kriz sonrası yeni üretim durmaları yaşanması da muhtemel” açıklamasını yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading