Yandex Metrica

Anzer balının bu yılki fiyatı merak ediliyordu! Belli oldu

Anzer balının bu yılki fiyatı merak ediliyordu! Belli oldu

Son iki yıldır hiçbir zammın uygulanmadığı dünyaca ünlü Anzer balının bu yılki kilogram fiyatı bin 200 TL olarak belirlendi.

Ekonomi

23.01.2024, 17:54

Rize'nin Anzer yaylasında üretilen Anzer balı yapılan başvuru sonucunda 2021 yılı şubat ayında coğrafi işaret almaya uygun görüldü. Coğrafi işaretine kavuşan Anzer balı hem yurt içinden hem de yurt dışından oldukça talep görüyor.

Son iki yıldır hiçbir zammın uygulanmadığı bal, üst üste iki yıl bin liradan satışa sunuldu. Bu yıl yağışlar ve hava koşullarının olumsuz ilerlemesi bal üretim döneminde üreticilere zorluk yaşattı. Bal veriminin düşmesiyle üreticinin de yapmış olduğu masraflar göz önüne alınarak Anzer balının kilogram fiyatı bin liradan bin 200 liraya çıkarılma kararı alındı.

Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Haberi Görüntüle

'SAHTE BAL ALMAYIN'

Piyasada oldukça sahte Anzer balı olduğunu ve halkın sahte balları satın aldığını söyleyen Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, vatandaşları sahte bal almamaları konusunda da uyardı.
Bal fiyatının son 2 yıldır hiç zam almadığını hatırlatan Deniz, "2021 yılı için Anzer balıyla ilgili yapmış olduğumuz toplantıda Anzer balının fiyatını belirledik." dedi.

Yeni sezon balının eylül ayının ortalarına satışa çıkacağını sözlerine ekleyen Deniz, "Anzer balının olmaması tabii ki talebin artmasına sebep oluyor. Aynı zamanda yurtdışından gelen müşterilerimiz Anzer balına yoğun bir talep içerisindeler. Tabii ki onlara da aynı hassasiyeti göstererek ön siparişlerini kaydettik. Eylül ayının ikinci haftasında bal tahlilleri elimize ulaştıktan sonra talepleri karşılamaya çalışacağız" ifadesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading