Yandex Metrica

Antalya'da rezalet! Yabancıya özel simit çıkarıldı: Türkler alamıyor

Antalya'da rezalet! Yabancıya özel simit çıkarıldı: Türkler alamıyor

Antalya Demre'de bir simitçi turiste 20 TL'ye sattığı simitleri yerli vatandaşa 7.5 TL'ye satmak istemediğini söyleyerek simit almak isteyen müşterilerini geri çevirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:55

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya Demre'deki Aziz Nikolas Anıt Müzesi, ilginç bir olaya ev sahipliği yaptı. Antalya'da yaşayan M.Ö. ve eşi H.Ö. (49), tatile gittikleri Demre'de Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni ziyaret eden M.Ö. ve eşi H.Ö. (49) müzenin yanındaki simitçinin Türk oldukları için kendilerine simit satmadığını söyledi. 

Turistin yanında simit alamayan M.Ö., simitçiyle diyaloğunu cep telefonuna kaydetti. Simidin yerli halka 7,5 liradan, turistlere 20 liradan satıldığını öğrenen M.Ö., "O kadar simit var. Neden bana 'sana simit yok' diyorsun? Turistlere ayrı mı oluyor bu iş? Bir şeyin bedeli neyse odur. Arkadaşlar görüyorsunuz simitçimiz bize Türk olduğumuz için simit vermiyor. Bana ilk önce simit yok dedin" şeklinde konuştu.

Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı ve kıyma fiyatları cep yakıyor Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı... Haberi Görüntüle

'TURİSTİN YANINDA SANA SİMİT SATAMAM'

Kamera kayıtlarında yaklaşık 1 metre uzunluğunda dizili simitlerin olduğu görülürken simitçinin şu şekilde konuştuğu duyuldu.

Ben turistin yanında sana simit satamam. Ben turiste 20 liradan simit satıyorum. Sana 7,5 liraya verdiğimi görürse adam ne der? Simit veririm ağabey, neden vermeyeyim ama turistin yanında 'yok' derim ağabey. Ben simidi 20 liraya satıyorum. Sana orada veremem" dedi. Bu sırada simitçi, simidin fiyatını soran turiste, '1 euro''. 

Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Haberi Görüntüle

'GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK'

Fırsatçılık yapan simitçiye tepki gösteren Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Sizin görüntüleri göstermenizle duruma vakıf olduk. Belediyedeki arkadaşlara talimat verdim. Kişi araştırılacak, gerekli işlemler yapılacak. Konu takibimiz altında. Kısa vadede çözeceğiz." şeklinde konuştu.

Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor! İşte detaylar... Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor!... Haberi Görüntüle

'TURİZMDE NEDEN BU ŞEKİLDE ANILALIM?'

Kocakaya farkı fiyat uygulamasını doğru bulmadığını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam ettti:

Turizmde neden bu şekilde anılalım. Sonuçta ülkemize gelip ziyaret eden vatandaşlar. Biz de turizmle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Böyle ikili ayrımı doğru bulmuyorum. Ona satıyorum, diğerine satmıyorum gibi şeyler asla bizim tasvip edebileceğimiz bir şey değil. Bizim bakış açımız ve davranışımızla asla böyle olmadı. O yüzden hızlı bir şekilde bu işi nihayete kavuşturacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading