Yandex Metrica
SON DAKİKA
Antalya'da oteller tıklım tıklım! Rezervasyonlar eylül ortasına kadar kapatıldı

Antalya'da oteller tıklım tıklım! Rezervasyonlar eylül ortasına kadar kapatıldı

Antalya'da turizmcilerin yüzü gülüyor. Otellerin ağustos ve eylül ayı ortasına kadar tamamen dolu olduğunu, bazı otellerde boş yastık bile kalmadığını açıklayan sektör temsilcileri rezervasyonların kapatıldığını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:38

Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonalrından biri olan Antalya'da turist akını yaşanıyor.

Turizm sektörü temsilcileri, özellikle beş yıldızlı ve 'deluxe' otellerde ağustos ayı rezervasyonlarının tamamen dolduğunu, eylül ayı ortalarına kadar da doluluğun sürdüğünü, yer bulmanın çok zor olduğunu açıkladı.

2024 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ramazan Bayramı... Haberi Görüntüle

7 MİLYON 12 BİN YABANCI TURİST GELDİ

Antalya’ya, temmuz sonu itibarıyla sadece hava yoluyla 7 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 97 artışla 6 milyon 711 bin yabancı turist geldi.

4 Ağustos itibarıyla toplam yabancı ziyaretçi sayısı ise 7 milyon 12 bine ulaştı.

Emeklile bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2024 Ramazan bayramı ikramiyesi... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK GİRİŞLER 80-90 BİNLERİ BULUYOR

Kentteki turizm hareketliliğiyle ilgili 50'nin üzerinde otelle görüşerek araştırma yapan tur operatörü sahibi turizmci Recep Yavuz, Antalya'da günlük girişlerin 80-90 binleri bulduğunu kaydetti.

Avrupa, Rusya, Orta Doğu, İskandinav pazarlarından ciddi yoğunluk yaşandığını belirten Yavuz, “Yurt dışından gelişlere, yerli tatilcilerin de katılımıyla Antalya otellerinin özellikle ağustos ayında tamamen dolu olduğunu söyleyebiliriz. Hatta 5 yıldızlı, 'deluxe' otellerin eylül ayında dahi kontenjan veremediğini görüyoruz" dedi.

Elinizdeki dolarları satın, dövizden tamamen çıkın: Ünlü ekonomistler son noktayı... Haberi Görüntüle

TALEPLER BAŞKA BÖLGELERE YÖNLENDİRİLİYOR

Birçok otelde yoğunluk nedeniyle karşılanamayan taleplerin başka bölgelere yönlendirilerek çözülmeye çalışıldığını anlatan Yavuz, “Antalya otelleri, şu anda 2019 sayılarında ilerleyen yoğunlukla karşı karşıya. Antalya'da Kundu, Lara, Belek, Side ilk dolan bölgeler. Sonrasında Alanya, Kemer ve Ege'ye doğru dağılım oluyor. Ege'nin durumunu da Antalya'daki otellerin doluluğu belirliyor" diye konuştu.

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye çıkıyor! Seçim öncesi... Haberi Görüntüle

'BOŞ YASTIK BİLE KALMADI'

Rusya- Ukrayna savaşının etkisinin azalması, koronanın da hayatı eskisi gibi etkilememesi gibi nedenlerle Akdeniz'deki yoğunluğun ciddi artış gösterdiğini söyleyen Yavuz, şunları aktardı: 

“Akdeniz'de de en önemli destinasyon Antalya. Pandemiden beri de en önemli destinasyon Antalya, şu anda Avrupa'daki tatil destinasyonları içinde günde 80-90 bin turist alan başka yer olduğunu zannetmiyorum. Ağustos, eylülde de böyle devam edecek. Ekim ve kasım ortasına kadar yayılarak gidecek. İnşallah devamını da getirebiliriz ve önümüzdeki yıl ilkbahardan itibaren bu dağılımı sağlıklı şekilde yürütebiliriz. Antalya en iyi sezonlarından birini bu yıl yaşayacak gibi gözüküyor. Bazı turizmcilerimiz boş yastık bile kalmadığını söylüyor" 

Ziraat Bankası-Halkbank-Vakıfbank 2024 emekli banka promosyonu 12 bin TL mi?... Haberi Görüntüle

Çikolata sevenler yandı! Eti sevilen çikolatalarına zam yaptı: İşte güncel... Haberi Görüntüle

'EYLÜL ORTASINA KADAR OTELLERİMİZ DOLU'

Yılbaşından itibaren bu yıl için yoğun akış olacağının o günlerden belli olduğunu belirten beş yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar ise şunları söyledi:

“Fakat pazarlarda farklılıklar yaşandı, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı bu bölgelerden çok fazla misafir beklemiyorduk, uçuşlarla alakalı sıkıntılar vardı. Bunlar çözüldü ve Rus misafirler gelmeye başladı. Fakat bu sebepten dolayı farklı pazarlara da yönelmek zorunda kaldık. İsrail, Orta Doğu gibi alternatif pazarlara yöneldik. Oralardan da ciddi akışlar oldu. Şu an eylül ortasına kadar otellerimiz tamamen dolu, çok ufak boşluklarımız var. Pazarlama çalışmalarımız da tamamen eylülün son yarısından sonrasını kapsıyor" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading