Yandex Metrica
SON DAKİKA
Annelere binlerce TL'lik destek ödemesi yapılacak! Başvuru nasıl yapılır?

Annelere binlerce TL'lik destek ödemesi yapılacak! Başvuru nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve SGK tarafından kadınlara ve çalışma hayatı içerisinde olan annelere birçok ek destek sunuluyor. Peki, annelere verilen destek ödemeleri nelerdir, ne kadar? 

Ekonomi

23.01.2024, 19:02

Kadınlar, sosyal hayatta ve iş hayatında daha sık yer alsın diye devlet tarafından birçok destek programı hayata geçiriliyor. Öte yandan, bu amaçla yeni destek programları hazırlanması da gündemde. Bu desteklerden bir kısmı da anneler ve anne adayları ile ilgili.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan anne destekleri, yeni dönemde anne olmuş ve bu neden ile çalışma hayatına ara vermiş ya da mevcut mesai saatlerini dolduramayacak olan kadınlara yönelik destek programlarını içermektedir. Bu programlar, yeni annelerin bebeklerine olan bakımlarını sağlarken, iş hayatından da kopmamaları amacı ile geliştirilmektedir.

Bu desteklere başvurmak için e-Devlet'te yer alan başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Peki, anne adaylarına hangi destekler sunulmaktadır? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 2 banka için kritik 'Altın' kararı! Haberi Görüntüle

EMZİRME ÖDENEĞİ

Emzirme ödeneği, annelere verilen desteklerden biridir. 2021 yılında  232 TL olan ödenek 2022 yılında  316 TL’ye yükseltilmiştir.

Emekli kartı nedir? Emekli kartı avantajları neler, nerelerde kullanılır? Emekli... Haberi Görüntüle

İŞ GÖRMEZLİK ÖDENEĞİ

Yeni doğum yapmış olan ve doğumdan önce çalışma hayatı bulunan kadınlara devlet tarafından sunulan destek hizmetlerinden biri de iş görmezlik ödeneğidir. Bu ödenek, doğumdan önceki 8 hafta ve doğumdan sonraki 8 hafta boyunca çalışma hayatına ara vermek durumunda kalan yeni annelere verilmektedir. 

Yardımın alt limiti 12 bin 454 TL, üst limiti ise 47 bin 749 TL olarak hesaplanmıştır.

TCMB'nin mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayınlandı: Yıl sonu dolar... Haberi Görüntüle

DOĞUM PARASI

Doğum parası, doğumdan önce çalışma hayatı olan ya da kendisi çalışma hayatı içerisinde bulunmamasına rağmen eşi sigortalı olan kadınlara verilen ödenektir. Ödeneğin tutarı şu şekildedir: 

Birinci çocuk: 300 TL
İkinci çocuk: 400 TL
Üç ve daha fazla çocuk: 600 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading