Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ankara kulislerinden duyuruldu! Memur ve emekliye ek zam geliyor! İşte o tarih...

Ankara kulislerinden duyuruldu! Memur ve emekliye ek zam geliyor! İşte o tarih...

Yeni yılda  memur ve emekli vatandaşlara yapılan zam oranı yetersiz görüldü. AK Parti vatandaşlardan gelen istek üzerine  memurlar ve emekliler için ek zam için çalışmalar başlattı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:17

2023 yılında uygulanmış olan yeni asgari ücretin belli olması ile birlikte memur ve emeklinin alacağı zam oranıda merak ediliyordu. 
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda, memur ve emekli maaşları için %25 zam yapılacağını söyledi. Ancak bu zam emekliler ve memurlar için yetersiz görüldü. Zam oranına gelen tepkiler sonrasında zam oranı değişti. %30 olarak zam oranı belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşması ile memur ve emeklilere verilen zammın %25'in üzerinde olacak şekilde artırıldığının müjdesini vermişti.  Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 5.500 TL olduğunu açıkladı.

Fitch'ten Türkiye açıklaması: Enflasyonun düşürülmesiyle tutarlı sıkılaşmanın sürmesini bekliyoruz Haberi Görüntüle

YAPILAN ZAM YETERSİZ GÖRÜLDÜ 

Erdoğan geçtiğimiz günlerde herkes tarafından beklenen açıklamayı yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) memur ve emekli maaşlarına yapılacak yeni zam oranının yüzde 25 olmadığını belirterek; yüzde 30 olarak uygulanacağını söyledi. Ancak memurlar tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek zam müjdesi de yeterli bulunmadı. Yedi memur sendikası tarafından ise memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olmasına karşı 12 Ocak 2023 tarihinde iş bırakacaklarını duyuruldu.

İş bırakacak konfederasyonlar arasında; Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu, Anadolu Konfederasyonu, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu, Yurt Sendikaları Konfederasyonu ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu bulunuyor.

Memur ve emekli maaşlarına ilişkin yeni iddialar konuşuluyor. Ankara kulislerinde  AK Parti’nin yapılan %30’luk zammın ardından yeni bir zam için çalışma başlattığına dair konuşmalar başladı. Bu kapsamda; yüzde 15’lik bir artışın daha olabileceğine dair konuşmaların masada olduğu ve ek zam için tarihin dahi belli olduğu iddia edildi.

SGK uzmanı kulis bilgiyi paylaştı! Borcu olanlar milyonlarca kişiye müjde:... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'A SUNULMAK ÜZERE ÇALIŞMA BAŞALTILDI

Show Haber’in AK Parti kaynaklarından almış olduğu bilgiye göre kamuoyu tarafından yetersiz bulunmuş olan emekli ve memur zamları için; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni bir bütçe ve tarih ile sunulmak üzere çalışma başlatıldı.

Emekli kartı nedir? Emekli kartı avantajları neler, nerelerde kullanılır? Emekli... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL oldu. En düşük emekli maaşı ise 5 bin 500 TL oldu.

29 MART 2024 BİM aktüel ürün kataloğu! Milyonların beklediği ürünler... Haberi Görüntüle

 MART AYINDA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Yüzde 15 ek zam için yeni bir çalışma konuşuldu. Memur ve emeklinin maaş artışının yüzde 45’e kadar çıkmasını sağlayacak olan bu çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mart ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading