Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altının 20 TL artmasının ardından ünlü ekonomistten son dakika açıklaması! Bu tarihte rekor kıracak

Altının 20 TL artmasının ardından ünlü ekonomistten son dakika açıklaması! Bu tarihte rekor kıracak

Amerikan Merkez Bankası'nın ardı ardına faizi artırması ve Fed Başkanı Jerome Powell’un faiz artırımı konusunda verdiği 'kararlılık' mesajı dolar karşısında, diğer para birimleri ve emtialarda kayıplara neden olmuştu. Ancak akşam saatlerinde işler tersine döndü. Gram altın fiyatı bir anda fırladı. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatında büyük değişim yaşandı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

ABD Merkez Bankası (FED) politika faizini günlerde 75 baz puan arttırarak yüzde 3-3,25 yükseltmişti. Bu karar sonrası dövizde yukarı yönlü hareket gerçekleşirken, ons altında ise gerileme yaşandı. Ancak akşam saatlerinde altın fiyatları bir anda yükseldi.

Çikolata fiyatları uçacak! Kakao fabrikaları üretimi durdurdu! Krizin nedeni ise... Haberi Görüntüle

DOLAR KARŞISINDA KAYIPLARA NEDEN OLDU

Fed'in üst üste faizi artırması ve Fed Başkanı Jerome Powell’un faiz artırımı konusunda verdiği 'kararlılık' mesajı dolar karşısında, diğer para birimleri ve emtialarda kayıplara neden oldu.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? MB Mart ayında faizi... Haberi Görüntüle

'ALTINDA BÜYÜK YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ'

Fed’in faiz politikasından kaynaklı altında düşüşün olduğunu ifade eden Kapalıçarşı esnafı Yahya Yurtseven, “Bu rakamlar altında dip seviyeler. Dünyada fiziki altın da sorun var. Fed’in faiz kararlarını durdurmasıyla altında büyük bir yükseliş bekliyoruz.

19 MART SALI BİM AKTÜEL KATALOĞU YAYINLANDI! BİM 19 Mart... Haberi Görüntüle

'SENE SONU 1400 OLARAK GÖRÜYORUM'

Son iki yıldır bu seviyeleri görmedi ons altın. Buralar bana göre alım yerleri. Ons altın bin 620 seviyelerinde geziyor kırarsa burayı bin 580 dolarları görebiliriz. Buralardan bir atağa geçebilir. Şu anda gram ve ziynet altında aşırı bir talep var.

Gram altın şu anda 990 TL, çeyrek bin 620 TL, yarım 3 bin 220 TL, tam altın ise 6 bin 470 TL’den işlem görüyor. Sene sonu altını ben bin 400 TL olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading