Yandex Metrica

Altında tarihi rakam! Aylar sonra ilk defa görülüyor! Altın dibe vurmaya devam ediyor

Altında tarihi rakam! Aylar sonra ilk defa görülüyor! Altın dibe vurmaya devam ediyor

Altın yeni haftada düşüşe kaldığı yerden devam ediyor. Yatırımcılar altının bu düşüşünden endişe duymaya başlamış durumda. ABD merkez bankası faiz kararları sonrası altın dibe düşmeye başlamıştı. Vatandaşlar altının akıbeti hakkında araştırmaları sürüyor. Peki altında son durum ne?

Ekonomi

23.01.2024, 20:28

Geçen hafta salı günü ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altın fiyatlarında sert kayıplar görülmüştü. ABD’de yıllık enflasyon ocak ayında yüzde 6.4 seviyesine gerilemişti. Aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 6.5 seviyesindeydi. Altının son durumu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı mı? BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı... Haberi Görüntüle

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

ABD’de enflasyonun gerileme göstermesine rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesi Fed’in faiz artışlarına devam edeceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durum doların küresel çapta yükselmesine yol açarken, altın fiyatlarında kayıpları beraberinde getirdi.

ALTIN FİYATLARI YENİ HAFTADA AŞAĞI YÖNLÜ SEYREDİYOR

Yeni haftanın ilk işlem gününe 1841 dolardan başlayan ons altın 1837 dolara kadar geriledikten sonra 1841 dolardan kapandı.

Bugün 1841 dolardan açılan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre hafif gerileyerek 1839 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1837 dolar, en yüksek ise 1843 dolar seviyeleri test edildi

Haftanın ikinci işlem gününe 1116 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre hafif gerileyerek 1115 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1113 lira, en yüksek ise 1125 lira seviyeleri görüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading