Yandex Metrica

Altında tarihi fırsat kapıda: 7 gün içinde gelecek seviyeyi açıkladı

Altında tarihi fırsat kapıda: 7 gün içinde gelecek seviyeyi açıkladı

ABD Merkez Bankası FED, politika faizini 75 baz puan arttırdı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise faiz oranında 100 baz puan indirim yaparak faiz oranını yüzde 12'ye çekti. Bu kararın ardından altın fiyatlarında yaşanacak değişim takip edilmeye başlandı. Uzman isimler, konuyla ilgili art arda kritik uyarılar yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Merkez Bankası 22 Eylül'de faiz kararını açıkladı. Faiz oranında 100 baz puan indirime gidilmesiyle faiz oranı yüzde 12'ye çekildi. Bu durumun ardından altın fiyatlarındaki gelişmeler vatandaşlar tarafından takip edilmeye başlandı. 

TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları belli oldu TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları... Haberi Görüntüle

"MERKEZ BANKALARI ALTIN TOPLUYOR"

Altın fiyatlarının nasıl seyredeceği merakla beklenirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten açıklama geldi. Piyasa hakkında değerlendirmelerde bulunan Memiş, şu ifadeleri kullandı:

Bu haftanın alt ons aralığı 1.650-1.700 dolar. Fed faiz kararı devam ediyor. Faiz seviyesi, ons fiyatının yönlü dağılımını belirler. Bir ons altın 1.705 dolar veya 1.615 dolar olarak fiyatlandırılacak.

Bu hafta içerisinde gram altının 970-1.020 TL aralığında devam edeceğini belirten Memiş, merkez bankalarının altın biriktirdiğini ve bu sayede varlıklarını artırmaya çalıştıklarını söyleyerek, yatırımcıları "'Dolar sahipleri altını ucuz topluyor'

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

"FAİZ KARARININ ETKİSİ PİYASADA NÖTR OLUR"

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya ise konuyla ilgili Milliyet'e yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Beklentiler dahilinde oldu. Piyasanın çoğunluğu 75 baz puanı bekliyordu. Fed'in bundan sonraki açıklamalar ve atacağı adımlarla ilgili karar sonrası söylemler önemli olacak. 

Zaten 75 baz puan fiyatlanmıştı o yüzden Fed'in önümüzdeki dönemdeki sıkılaştırmaya yönelik mesajlarını piyasalar takip edecek. Faiz kararının etkisinin piyasalarda nötr olmasını bekliyorum.

Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron işçiye müjde Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron... Haberi Görüntüle

"GERGİNLİKLER ALTINI OLUMLU ETKİLER"

Altın fiyatları genel anlamda sıkılaştırma beklentisi ile baskı altındaydı. O yüzden o tarafta bir miktar rahatlama olabilir ama jeopolitik riskler orayı baskılayacak gibi duruyor. Rusya'daki kısmi seferberlik hamlesiyle jeopolitik riskler gündeme gelmiş oluyor.

Jeopolitik riskler altın fiyatlarını destekleyen yapıda olur çünkü genel anlamda savaş ya da buna benzer gerginliklerin altını olumlu etkilediği görülüyor. Rusya konusu ABD ve Avrupa tarafından nükleer tehdide dönerse altın tarafında toparlanma olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading