Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altında büyük patlama! Ekonomistler rekor kıracağı tarihi açıkladı

Altında büyük patlama! Ekonomistler rekor kıracağı tarihi açıkladı

Altın fiyatlarında yükseliş başladı. Önümüzdeki günlerde altının gidişatı ile ilgili ekonomistler önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşlara tavsiyede bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Kur Korumalı Mevduat hamlesi sonrası altın fiyatlarında düşüş ivmesi başlarken 970 TL seviyelerine kadar gerileyen altın tekrar toparlanmaya başladı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan piyasa uzmanları ise altın ile ilgili önemli tahminlerde bulunarak tarih verdi.

Maaş ücretine göre promosyon ödemesi! 9.999 TL ve üzerinde emekli... Haberi Görüntüle

POWELL'IN AÇIKLAMASI FİYATLARI ETKİLEDİ 

Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarının geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırımtürk, "Altın fiyatları dış piyasalarda bir taraftan güçlü dolar, diğer taraftan da yüksek faiz baskısından dolayı bir süredir aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Amerika Merkez Bankası'nın 21 Eylül'deki FED toplantısında 75 baz puanlık bir faiz artırımı yapmış olması beklentiler doğrultusundaydı. Bunun yanında yine Amerika Merkez Bankası Başkanı Powell'ın 'enflasyonu düşürmede kararlıyız' açıklaması altın fiyatlarını düşürmede daha doğrusu dolar ve faizlerin yükselmesinde etkili oldu.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı bugün hizmete giriyor! Mesafe 8 dakikaya inecek Haberi Görüntüle

ALTINDA FAİZ ETKİSİ DEVAM EDİYOR 

Bu süreçte ons altın 1650 doların kırılmasıyla beraber 1625 dolara kadar gerilediğini görüyoruz. Bundan sonraki süreçte altının yine faiz ve dolar baskısı altında olma olasılığı var. Fed'in önümüzdeki süreçte de 100 baz puana kadara bir faiz artırımı yapması bekleniyor. Bunun dengeleyecek başka bir gelişmede özellikle resesyon endişesi.

2024 AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Depremzede kira... Haberi Görüntüle

RESESYON ENDİŞESİ FİYATLARI ETKİLİYOR 

Şuanda piyasalarda bir resesyon etkisi var. Ama resmi olarak açıklanmış değil. Özellikle açıklanacak olan işsizlik oranları, ve enflasyon verisinin beklentilerden olumsuz yönde gelmesiyle birlikte beklenen 100 baz puanlık faiz artırımı daha da aşağıya çekilebilir. Bu durum altındaki o faiz ve güçlü dolar baskısın kaldırabilir.

Emekli olan herkesi ilgilendiriyor! Maaşlar 20-23-37 Mart'ta yatırılacak! Emekli maaş... Haberi Görüntüle

YÜKSELİŞ İÇİN TARİH VERİLDİ 

Belki 1600 dolarlar test edilebilir ama bu kısa süreli bir geri çekilme olarak görülebilir. Yılbaşına doğru tekrar fiyatları yukarı yönlü hareketi görülebilir. İlk etapta 1650 dolarlar daha sonra ise 1750 dolar ve 1800 dolar seviyelerini görebiliriz diye düşünüyorum. Altın madenciliğinde fiyatların artması, savaş ortamı ve jeopolitik gelişmeler de altın fiyatların yükselmesinde etkili oluyor. Dolayısıyla altının daha fazla gerilemesi kanaatinde değilim. Geçimiz döneme baktığımızda ons altının 2070 dolarlara kadar yükseldiğini görmüştük. Bu bakımdan önümüzdeki dönemde bu seviyenin tekrardan yakalanabileceğini düşünüyorum.

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzin ve motorine çifte zam geldi!... Haberi Görüntüle

GRAM ALTINDA YENİ REKOR 

İçerdeyse durum daha farklı özellikle kur korumalı mevduat sistemiyle birlikte dövizde pek hareketlik olmaması ve sadece yeni kur yansımasıyla bir miktar yükseliyor olması sebebiyle benim sene sonu beklentim 1250 lira seviyesinde iyimser bir tahmindi. Ama Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinde yılsonu dolar tahminin 19,51 lira olması 12 ay sonrası döviz kuru beklentisinin ise 22,07 lira olarak verilmesinin ardından gram altının 1450 lira seviyelerine ulaşmasını öngördüğümü söyleyebilirim." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading