Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altın yükselecek mi? Tarihi rekor iddiası var... Bomba altın beklentisi! Uzmanların altın açıklamalarını kaçırmayın

Altın yükselecek mi? Tarihi rekor iddiası var... Bomba altın beklentisi! Uzmanların altın açıklamalarını kaçırmayın

Son dakika altın haberleri... Altın için rüzgar tersine döndü. Altın fiyatları çıkışa başladı. Küresel çapta artan resesyon endişeleri nedeniyle yeniden güvenli liman gömleği giyen altın, hem ons hem de gram altın fiyatları tarafında yükselişe geçti. Yurt içinde gram altın fiyatı ons altındaki yükseliş ve Dolar/TL’deki yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle son günlerde primli bir seyir izliyor. Son 8 işlem gününde de yükseliş kaydeden gram altın 2.5 ayın zirvesine yerleşti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:18

Altın fiyatları 5 ayın rekoruna yöneldi. 4 hafta üst üste düşüş kaydeden ons altın geçtiğimiz hafta bu seriyi kırarak yükselişe geçti Altın yatırımcıları ne yapacağını araştırırken altın alım ve satımı yapmak isteyenler için güncel altın fiyatları...

Son günlerde altın fiyatlarında görülen sert yükselişler yatırımcıların dikkatini çekiyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz artırmaya başlamasıyla düşüş kaydeden altın fiyatları Fed’in nisan ayında faizi 50 baz puan daha yükseltmesiyle birlikte aşağı yönlü hareket etmişti.

İslam Memiş uyardı: Seçim öncesi kritik hafta! Altın fiyatları çarşamba... Haberi Görüntüle

KÜRESEL ÇAPTA ENFLASYON REKORU YAŞANIYOR 

Pandeminin ülke ekonomilerini olumsuz etkilemesi sonrası salgınla mücadele için kısıtlamalara gidilmesi merkez bankalarının gevşek para politikası uygulayarak piyasaları fonlamasına yol açmıştı.

Bu durum küresel çapta enflasyonun fitilini ateşlerken, ülke ekonomilerinde fiyat artışları rekor seviyeye ulaştı.

Ons altın fiyatı için yaşanan yükselişe paralel değer kazanan altın gram fiyatı, dün günü 0,5 artışla 949,5 liradan tamamlamıştı.

Yeni güne de hareketli başlayan gram altın fiyatları 966 TL'ye kadar yükselerek son 2,5 ayın zirvesini tazeledi.

Ziraat Bankası-Halkbank-Vakıfbank 2024 emekli banka promosyonu 12 bin TL mi?... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Gram altın fiyatı için belirleyici olan altın ons fiyatı üst üste yükselişini 5. güne taşıdı. Bununla beraber gram altın fiyatları 966 TL'yi görerek 8 Mart 2022 tarihinden beri gördüğü en yüksek düzeyi test etti. 8 Mart'ta altın gram fiyatı 969 TL'yi görmüştü.

Altın uzmanları, küresel çapta enflasyonist baskıların devam etmesi ve resesyon endişelerinin yatırımcıları temkinli olmaya ittiğini belirterek, güvenli liman altın talebinin arttığını vurguladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında kalmaya devam ederken, dün Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic gelecek iki ay içinde beklenen yarım puanlık faiz artışlarının ardından enflasyon ve ekonomi üzerindeki etkiyi değerlendirmek için faiz artırımına eylülde ara vermenin mantıklı olabileceğini söyledi.

Ödemeler öne çekildi: Kişi başına 7600 TL! Bayram öncesi hesaplarda... Haberi Görüntüle

FED PİYASALARI ELİNDE TUTUYOR

ABD Merkez Bankası Fed tarafından yapılan açıklamalar değerli metal piyasasında yakından takip edilirken, Fed Kansas City Başkanı Esther George dün yaptığı açıklamasında Fed'in büyük ihtimalle Ağustos ayına dek faizleri yüzde 2’ye çıkaracağını, sonrasındaki sıkılaşma yol haritasının ise enflasyonun ne kadar hızlı soğuyacağına bağlı olduğunu dile getirdi.

Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde da bankanın Temmuz ayında faiz artırımına başlamasının olası olduğunu ve eksi faiz bölgesinden Eylül ayında çıkabileceğini söyledi. Durgunluğa dair endişeler güvenli varlıklara olan talebi desteklese de ABD Başkanı Joe Biden ve IMF Başkanı Kristalina Georgieva ekonomik krizin kapıda olduğu savına karşı çıkıyorlar.

IMF'de siber saldırı krizi: Soruşturma başlatıldı Haberi Görüntüle

ÇİN’DEKİ KORONAVİRÜS VAKALARI

Diğer yandan Çin’de koronavirüs vakaları yatırımcıları ilgilendiren bir unsur olarak yer almaya devam ediyor. Şangay, şehri bölümlere ayırarak risk seviyelerine göre kısıtlama uygulayacağını belirtti ve Pekin’de yetkililere vakalarda sıçrama yaşandığı duyuruldu.

Dünyanın en büyük altın alıcısı Çin’deki bu gelişmeler, tedarik zincirinde sıkıntılara yol açabilir ve bu durum büyümenin yavaşlayabileceği endişelerini beraberinde getirebilir.

Türkiye, turizmde 4 ana pazarda ilk sırada! Hedef 60 milyon... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN 25 GÜNDE 75 LİRA KAZANDIRDI

Gram altın ise küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen yurt içinde 16 TL’yi aşan dolar/TL kurundan destek buluyor. 29 Mart’ta 885 TL'ye kadar çekilen gram altın bugün 960 liranın üzerine yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading