Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altın yükselecek mi, düşecek mi? Uzmanların altın yorumu

Altın yükselecek mi, düşecek mi? Uzmanların altın yorumu

Altın son günler hızla yükselmeye devam ediyor. Vatandaşlar altın yükselmeye devam eder mi? Altın düşer mi? Altında son durum ne? Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 18:10

Altın milletçe birikimini en sevdiğimiz yatırımların başında yer alıyor. Gerek düğündelerde gerekse ziyaretlerde takı olarak kullandığımız altında son zamanlarda hızla yükseliş devam ediyor. Son olarak Merkez Bankası'nın 200 puan faiz indirimi sonrası hızla yükselen altının, büü yükselişini ne daha ne kadar devam ettireceği merak konusu oldu. Birikimini altın ile değerlendirmek isteyen vatandaşlar: Altın yükselecek mi? Altın daha ne kadar yükselecek? Altın düşer mi? Altın'da son durum ne? Gram altın Türk Lirası? Çeyrek Altın kaç Türk Lirsaı? Uzmanların altın hakkındaki görüşü ne ? Gibi sorulara yanıt aradı. Altın ile ilgili tü detaylar analizleriyle haberimizde yer alıyor.

Borsa neden düştü? 25 Mart 2024 BİST 100 en çok... Haberi Görüntüle

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Altın ile ilgili yıl sonundaki beklentiler ile alakalı piyasaya iki görüş hakim oldu. İlk olarak bazı analistler faiz artırımları ve tahvil geri alımları başladığında altının bundan etkileneceğini görüşünü savunuyor. Fakat altın yüksek kâr elde yönteminiin dışında mevcut birikimleri enflasyona karşı koruma aracı olduğunda tercih ediliyor. Dünyadaki jeopolitik gerginlikler ve son olarak Twitter'ın Ceo'sunun 'ABD'de Hiperenflasyon olacak ve bundan tüm dünya etkilenecek' sözlerini dikkate alacak olursak, altının bu durumdan destek alacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde de altının yukarı yönlü hareketini sürdüreceğini düşüncesi şu anda baskı olarak düşünülüyor.

Nakit paraya ihtiyaç duyanlara o bankadan kampanya! 100.000 TL ihtiyaç... Haberi Görüntüle

ALTIN DÜŞECEK Mİ?

Bir başka görüş de bunun tersi olabileceği yönünde. ANZ Bank stratejistleri fiyatların bu yıl 1.850 dolara ulaşmasını ancak gelecek yıl ve sonrasında rüzgarın tersine döneceğini bekliyor. Reel getirilerdeki azalışın, getirisi olmayan altının lehine olduğunu belirten banka uzmanları, Fed'in varlım alımlarında yaklaşan daralma süreci altın için negatif fakat daha yüksek enflasyona karşı daha yavaş büyüme riski, düşük faizler altını halen stratejik olarak iyi bir yatırım yapıyor” diyorlar. Banka gelecek sene geri çekilme yaşamadan önce fiyatların 1.850 dolara yükselmesini bekliyor.

ABN Amro ise daha olumsuz bir tablo ile karşımıza çıkıyor. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda ons altın fiyatında gerileme olacağını ifade ediyorlar. Beklentiye gerekçe olarak küresel para politikalarında sıkılaşma, 2 yıllık Amerikan tahvil faizinde yükseliş ve dolarda değer artışı öngörüleri yer alıyor. Raporda altının bu yılın sonunda 1.700, gelecek yılın sonunda ise 1.500 dolara ineceği düşünülüyor. Raporda, “Değerli metaller, dolar endeksi ve tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle son dönemde zayıf seyrederken, zaman zaman gelen tepki alımlarına rağmen zayıfl ığın süreceğini düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Bütün hazırlıkları yaptık Haberi Görüntüle

1 GRAM ALTIN KAÇ TÜRK LİRASI?

Piyasaların dalgalı olduğu şu günlerde yatırımcıların en sık sorduğu sorulardan biri bu oldu. Şu sıralar 1 gram altın 937,91 TL ediyor.

Emeklilik sistemi sil baştan değişecek! 1 Milyonlarca kişiye erken emekliliğin... Haberi Görüntüle

10 GRAM ALTIN NE KADAR?

10 gram altın, 25 Ekim 2021 Pazartesi günü 9.409,47 TL’den işlem görmektedir.

Yarın herkes A101'e koşacak! 29 Mart A101'de bayram alışverişi için... Haberi Görüntüle

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın, alış 1.533 TL, satış 926 TL. Geçen hafta çeyrek altının satış değeri 1.564 TL. 

Bakan Uraloğlu canlı yayında müjdeleri tek tek sıraladı: Yeni metrolar... Haberi Görüntüle

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını, alış 6.311 , satış 6.375 TL olarak işlem görüyor.

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın, alış 2.879,37, satış 2.952,08 TL. 

Engelli maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Engelli maaşı alanlara... Haberi Görüntüle

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın, alış 6.092 TL , satış 6.153 TL. 

En ucuz ayçiçek yağı hangi markette satılıyor? 5 litre ayçiçek... Haberi Görüntüle

REŞAT ALTIN NE KADAR?

Reşat altın, alış 6.195,47 TL, satış 6.247,95 TL'den işlem görüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading