Yandex Metrica

Altın ve doları olanlar dikkat! 3 ekonomistten bomba tahmin geldi! Bugün son: Biri yükselecek diğeri düşecek

Altın ve doları olanlar dikkat! 3 ekonomistten bomba tahmin geldi! Bugün son: Biri yükselecek diğeri düşecek

Fed'in yılın ilk faiz kararı piyasalar tarafından merakla beklenirken altın ve dolarda büyük hareketlilik başladı. Ekonomistler, Fed'in faiz kararından sonra dolar, altın, gümüş, kripto para piyasaları gibi yatırım araçlarında neler yaşanacağı noktasında farklı görüşler bildirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Fed'in 2023'ün ilk faiz kararı piyasalar tarafından bekleniyor. ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde uygulayacağı faiz politikalarına ilişkin ipuçlarının aranacağı bu kararın ardından altın ve dolar başta olmak üzere para piyasalarında hareketlilik yaşanacak. 

Peki, Fed'in faiz kararı piyasalarda nasıl bir etkiye sahip olur? İşte detaylar...

Avlayana büyük ödül! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tane başına destek ödemesi yapacak! Avlayana büyük ödül! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tane başına destek... Haberi Görüntüle

FED'İN FAİZ KARARI NE OLACAK? 

Ekonomistler çok yüksek bir oranda Fed'in faizi 25 baz puan artıracağı ve önümüzdeki dönem için de faiz artış hızını yavaşlatacağını öngörüyor.

4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30 Nisan 4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30... Haberi Görüntüle

ALTIN VE DOLAR YÜKSELİR Mİ DÜŞER Mİ?

3 farklı ekonomistin Fed faiz öngörüsü şu şekilde:

Fed'in  baz puanlık faiz artışı ihtimali hali hazırda piyasalarda fiyatlanmış durumda. Bu nedenle ekonomistler bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde piyasalarda sert dalgalanmalar beklemiyor. Ancak farklı bir kararın çıkması halinde altın, dolar ve kripto paralarda sert fiyat hareketleri gözlenebilir.

Faiz indirimlerinin durması ya da yavaşlaması durumunda piyasalarda risk iştahının artması gündeme gelecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading