Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altın ve dolarda son dakika! Dünyaca ünlü banka Fed'in faiz kararını günler öncesinden sızdırdı

Altın ve dolarda son dakika! Dünyaca ünlü banka Fed'in faiz kararını günler öncesinden sızdırdı

ABD'li bankaların teker teker iflas kararını açıklaması üzerine doları ve altını olanlar tedirginlik dolu bir bekleyişe geçti. Moody's Analytics Baş Ekonomisti Mark Zandi, piyasalardaki belirsizlikler sebebiyle FED'in mart ayında gerçekleştireceği toplantısında faiz artırmayı düşünmediğine yönelik tahminini paylaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:34

ABD'li dev bankaların teker teker iflas kararı açıklaması sonrasında Fed'in faiz kararını ne yönde vereceği hususundaki belirsizlik devam ediyor. Bu konuda ekonomistler birbiri ardına açıklamalar paylaşarak yatırımcılara yön göstermeye çalışıyor.

Moody's Analytics Baş Ekonomisti Zandi, bankacılık sektöründe meydana gelen belirsizlikler sebebiyle Fed'in haftaya gerçekleştireceği toplantısında faiz artışı kararı beklemediğini ifade etti..

Milli Emlak müjdeyi verdi! O iki ilde satışa çıktı: Cebinden... Haberi Görüntüle

PARA POLİTİKALARINI ETKİLEYECEK

Son birkaç günde gün içerisinde yaşanan bankacılık sektöründeki krizlerin para politikası kararını da derinden etkileyeceğini kaydeden Zandi "Fed üyelerinin son günlerde bankacılık sistemini ve piyasaları bozan banka iflaslarına odaklandığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Piyasalarda yüksek oranda belirsizlikler olduğunu, bu nedenle de Fed'in temkinli hareket edeceğine işaret eden Zandi "Bu yüzden haftaya faiz artışı beklemiyorum" söyleminde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading