Yandex Metrica

Sitede Ara

Altın ve dolarda hareketli saatler! FED'in faiz kararı bugün açıklanıyor

Altın ve dolarda hareketli saatler! FED'in faiz kararı bugün açıklanıyor

Dünya gözünü bugün açıklanacak olan FED'in faiz kararına dikmiş durumda. Toplantı öncesi dolar endeksi 20 yılın zirvesine çıkarken, altın fiyatları sert bir şekilde gerileme ivmesine girdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

Küresel piyasalar FED'in bugün alacağı faiz kararına odaklandı. 2 yıllık pandemi süreceinde uygulanan gevşek para politikası enflasyonu artırırken Ukrayna savaşı sebebiyle ortaya çıkan riskler ekonomiyi darboğaza soktu. 

Bu sebeple gündemin en üst sırasında FED'in alacağı faiz kararı bulunuyor. 

Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar, kaç TL 19 Nisan? İşte Kapalıçarşı altın alış satış rakamları güncel durumu... Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar, kaç TL... Haberi Görüntüle

100 PUAN ARTIŞI SÜRPRİZ OLMAZ

Mart ayında FED politika faizini 25 puan artırırken, bu karar 3 yıl sonra bir ilki getirmişti. Bu kez 50 puanlık puan artışı gündeme geldi. Dİğer yandan 75 ya da 100 puanlık bir artışta sürpriz olmayacak. 

FED Başkanı Jerome Powell açıklamasında, "Yüzde 2'lik enflasyona geri gelmek için araçlarımızı kullanmaya kararlıyız" sözlerine yer vermişti. 

FED'in sıkı para politikası, sıcak paranın dolar ya da faize yönelmesine sebep olurken, gelişmekte olan ülkeler bu durumda etkilenebiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading