Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altın rekoru için geri sayım: Bu tarihte taşlar yerinden oynayacak! Yatırımcıların cebi para dolacak

Altın rekoru için geri sayım: Bu tarihte taşlar yerinden oynayacak! Yatırımcıların cebi para dolacak

Son ayların rekorunu kıran altın fiyatları bir miktar geri çekildi. ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizinde hızla yükselen altın fiyatları bu hafta düşüşe geçerken ons altın yeni haftada 1.970 dolar barajında kilitlendi. Gram altın ise güne 1213 liradan başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

FXTM kıdemli araştırma analisti Lukman Otunuga  altın fiyatları ile ilgili yaptığı yorumda “First Citizens Bank'ın başarısız olan Silicon Valley Bank'ı (SVB) satın alması için ABD'li düzenleyiciler tarafından desteklenen bir anlaşma, küresel duyarlılığı artırdı ve bankacılık sektörü üzerindeki gerginlikleri yatıştırdı. Yenilenen risk iştahı, muhtemelen güvenli hisseler pahasına küresel hisse senetlerine olan talebi canlandıracak” ifadelerini kullandı.

OANDA'nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam ise altının 2.000 dolardan çok uzakta olmadığını ve son zamanlardaki düşük seviyelerinden oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Ons altındaki yavaş hareket nedeniyle gram altında da cansız seyir devam ediyor. Gram Altın güne 1213 liradan başlarken gün içinde en düşük 1204 lira, en yüksek de 1221.5 lira seviyesini gördü. Şu sıralar gram altın 1206 lira seviyesinde işlem görüyor.

19 MART SALI BİM AKTÜEL KATALOĞU YAYINLANDI! BİM 19 Mart... Haberi Görüntüle

DOLAR ENDEKSİNİN ALTINA ETKİSİ

Uzmanlara göre dolar endeksinin güçlü kalması altını frenledi. Ons altın için destek olarak 1956 doları öne çıkaran analistler bu desteğin kırılması halinde 1945-1927 doların gündeme gelmesini bekliyor.

Yatırımcılara ise altın fiyatlarının yüskelip yükselmeyeceğini merak ediyor. Gelişmeler hakkında çapıcı yorumlarda bulunan İslam Memiş “Yani ons altın 2000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olarak 2350 dolar düzeyini test edebilir. Serbest piyasalarda 1237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında ise 2023 yılı için 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini bekliyorum” yorumunu yaptı.


Geçtiğimiz haftalarda altın fiyatlarının rekor kırdığını söyleyen Memiş şu ifadeleri kullandı:

“Serbest piyasalarda 1253 TL düzeyini görürken, ekranlarda 1230'ları aşan seviyeler test edildi. Bu yıl için rekor kelimelerini çok duyacağız gibi düşünüyorum. Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman altın fiyatları baskı altında kalmıştı. Altın bu yıl biraz daha serbest kalıyor ve merkez bankalarının da sahneden indiğini dönem başlıyor. Fed ve diğerleri artık kenara çekilecek ve altın fiyatları buradan da güç toplayabilir.”

SGK inceleme başlattı! Emekliler dikkat: SGK maaşları kesmeye başladı mutlaka... Haberi Görüntüle

O bankadan müşterilerine müjde: Harcamaya göre ödeme yapılacak! Başvuranlara 7.500... Haberi Görüntüle

ONS ALTIN 2350 DOLAR DÜZEYİNE ÇIKABİLİR

Ons altın için yeni seviyeyi açıklayan Memiş “Yani ons altın 2000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olarak 2350 dolar düzeyini test edebilir. Serbest piyasalarda 1237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında ise 2023 yılı için 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, "altın almalı mı, satmalı mı?" sorusuna ise "Ben 2009 dolar düzeyine kadar çıkan bu yükselişleri çok hızlı ve sağlıksız gördüm. Bu nedenle bir düzeltme gelmesi ihtimal dahilinde. Gram altın TL fiyatında ise tekrar kademeli olarak 1220-1200 ve altı rakamlar yaşanabilir. Çok aceleci olmamak lazım. Önümüzdeki haftalarda yeni bir alım fırsatı oluşabileceğini düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading