banner2

Altın o tarihte rekor kıracak! İslam Memiş'ten milyonlarca vatandaşa çağrı: Yaz müjdesi erken mi gelecek?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu. Memiş, tarih vererek altının rekor kıracağını açıkladı. İşte yeni tahminler...

Ekonomi 25.03.2023, 11:00
Abone ol
Altın o tarihte rekor kıracak! İslam Memiş'ten milyonlarca vatandaşa çağrı: Yaz müjdesi erken mi gelecek?

FED'in faiz kararı ve ABD'de yaşanan banka iflasları sonrası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlarını açıkladı. 

Altın geride bıraktığımız hafta yeni zirvelerini görerek, tarihi rekorlarını kırdı. Gram altın fiyatı da 1.220 liradan 1.233 liraya kadar çıktı.

GRAM ALTIN NE KADAR OLUR?

Bu gelişmelerin ardından Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, katıldığı televizyon programında değerlendirdi. Memiş, yaz ayları için öngördüğü zirve ve rekor seviyeleri de açıkladı.

Merkez bankalarının faiz kararları vardı. Fed ve TCMB beklentiler çerçevesinde karar verdi. Haliyle altın hareketli bir haftayı geride bıraktı. Ons altın 2000 doların üzerine yükseldi, teknik olarak aşağıda 1960 yukarıda 2010 doları takip ediyoruz.

Agresif yükselişlerden sonra kar satışları gelebilir, doğaldır. İçeride tüm zamanların en yüksek seviyesi gram altında görüldü. Ekran fiyatları geçerli değil. 1240'ı baz alıyoruz.

1-2 hafta içerisinde kar satışlarında bir gerileme görüyorum. Bu gerilemede yılın son gerilemesi ve son alım fırsatı olarak ön plana çıkıyor. Son alım fırsatını değerlendiren yatırımcılar yaz aylarında 1450-1550 seviyelerini görecekler.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!