Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altın ne kadar oldu? Gram altın bugün kaç TL'den işlem görüyor?

Altın ne kadar oldu? Gram altın bugün kaç TL'den işlem görüyor?

Merkez Bankası'nın faizleri 100 baz puan düşürmesi sonrası hareketlenen dolar kuru altına da doğrudan yansıdı. Gram altın 711 TL ile tarihin en yüksek seviyesini gördü.

Ekonomi

23.01.2024, 18:20

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Gram altının fiyatı dünkü düşüşten sonra bugün yeniden yönünü yukarı çevirdi. 700 TL bandını aşan altın yeni tarihini rekorunu kırdı. 

Gram altın fiyatları hem ons hem de dolar fiyatlarından etkilenerek yukarı doğru tırmanışını sürdürüyor. 

Diğer yandan dün FED'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Gram altını önemli ölçüde etkileyen Ons altın fiyatı FED Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklama ile dalgalanma yaşadı. 

Altın fiyatları yükselişe mi geçti? Altın alınır mı? Gram altın... Haberi Görüntüle

ONS ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

Ons altın haftaya zayıf bir seyirle girerken FED başkanının 'Enflasyon ile mücadeleyi öncelik haline getireceğiz.' açıklamasından sonra ons altın 1850 dolar bandından 1800'e kadar çekildi. 

Ramazana özel dev indirimler! CarrefourSA, Migros, ŞOK Marketlerde 2 al... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN YÜZDE 50 ÜZERİNDE DEĞER KAZANDI

2021 yılına 454 TL'den başlayan gram altın fiyatları 711 TL seviyesine kadar yükseldi.

Altın yatırımcısına 11 ayda 255 TL'lik kar sağlarken, uzmanlar gram altının hem dolardan hem de ons altından destek gördüğünü belirtiyor.

Son zamanlarda dolardan fazla destek gören altın tüm zamanların en yüksek seviyesini yakalamış durumda.

Ons altın tarafında ise yılbaşından buna kayıp 100 dolar olarak görülüyor.

Dolar alacaklar dikkat! Dev bankadan flaş dolar tahmini: Beklenen seviyeyi... Haberi Görüntüle

ENFLASYON ONS ALTIN ÜZERİNDE ETKİLİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2021 ve 2022 yıllarının altın fiyatları için tahmin yaparken gram altın için önemli olan ons altın üzerine de değerlendirmelerde bulundu. 

FED üyelerinden enflasyona dair kafa karıştıran açıklamalar geldiğini belirten Memiş, enflasyon açıklamalarının ons altın üzerinde etkisi olduğunu belirtti. 

İslam Memiş, "Altın, dolar endeksindeki seyir, varlık alımları ve FED'in olası faiz artırma beklentileri ile baskı altında. Ancak önümüzdeki aylarda 1920-1960 dolar aralığına doğru bir atak görebilir" açıklamasında bulundu.

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan duyurdu: SSK, Bağ-Kur... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN İÇİN DÜZELTME HAREKETİ GEREKLİ

Gram altın için aşağıda 630-615-600 lira seviyelerinin öne çıktığını belirten İslam Memiş, "Gram altın alınır mı diye soranlar var. Bu tarihi zirve seviyeler panik alımı yapmak için çok uygun değil. Sabırla bekleyen vatandaşların ilerleyen dönemde belirttiğim seviyelerden alma imkanı bulabileceğini tahmin ediyorum" dedi.  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon için tarih verdi: Düşüşü belirgin şekilde... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN 750 TL'Yİ GÖREBİLİR 

Memiş, gram altın için şuan bir köpük oluştuğunu belirterek, teknik bir düzeltme hareketine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

İslam Memiş, '2022 yılını biraz daha orta ve uzun vadeyi göz önünde bulundurursak gram altın fiyatları için 750 lira söz konusu olabilir.' açıklamasında bulundu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading