Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altın fiyatlarında son durum: Tüm gözler ABD enflasyonunda

Altın fiyatlarında son durum: Tüm gözler ABD enflasyonunda

Altın fiyatları Omicron'a dair endişelerin azalmasıyla hafif bir gerileme yaşadı. Bu hafta ise gözler açıklanacak ABD enflasyon verilerine çevrildi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:02

Altın fiyatları, geçtiğimiz günlerde Omikron’a dair endişelerinin azalmasıyla hafif bir gerileme yaşarken altın yatırımcıları bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklanmış durumda. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişle pazartesi günü rekor tazeledi.

İslam Memiş uyardı: Düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar için... Haberi Görüntüle

GÖZLER ABD ENFLASYON VERİLERİNDE

Altın yatırımcıları, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırım patikasının nasıl şekilleneceğini daha iyi anlamak için bu hafta açıklanacak ABD tüketici enflasyonu verisine odaklandı. Altın, enflasyon artsa dahi merkez bankalarının yakın zamanda faiz artırmayacağına dair beklentilerle Kasım ayında yükselmişti.

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye çıkıyor! Seçim öncesi... Haberi Görüntüle

ONS ALTIN FİYATI

Omikron varyantının küresel piyasalarda yarattığı belirsizlikle geçen haftayı inişli çıkışlı bir seyirle geçiren ons altın, cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında 1.780 doların üzerine tırmanmıştı. Yeni haftaya yatay bir seyirle başlayan değerli metal 1.777 dolar civarında işlem görüyor.

2024 AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Depremzede kira... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın, dolar/TL’deki yükselişle geçen hafta 791 TL’ye ulaşarak rekor tazeledikten sonra hafif bir çekilme yaşasa da haftanın kalanında yükseliş eğilimi içerisindeydi. Yeni haftaya yatay bir seyirle başlayan gram altın, pazartesi günü dolar/TL’dkei yükselişle rekor tazeleyerek 795 TL’yi gördükten sonra 789 TL civarında bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading