Yandex Metrica

Sitede Ara

Altın fiyatlarına bir yorum da o ekonomistten geldi! Rekor yükseliş bu tarihte gelecek

Altın fiyatlarına bir yorum da o ekonomistten geldi! Rekor yükseliş bu tarihte gelecek

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, yatırımcıların merak içerisinde takip ettiği altın fiyatlarının gelecekteki rakamlarına ilişkin tahminlerini sıraladı. Eryılmaz, gram altın için fiyat aralıklarını paylaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:34

Fed'in faiz hamlelerinin de etkisiyle gram altında dalgalı ve düşüş ağırlıklı bir seyir izleniyor. Birçok ekonomistin ortak görüşüne göre ons altının yükselmesindeki en büyük etken Fed'in baskılaması. 

Altının gelecek fiyat hareketlerine ilişkin görüşlerini sıralayan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, gram altında 2 seviyeye özellikle dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Haberi Görüntüle

FAİZ KARARI 22 MART'TA

Eryılmaz'ın konuya ilişkin görüşleri şu şekilde:

"Fed’in 22 Mart’ta faiz kararı var. Powell dedi ki 25 baz puan mı 50 baz puan mı artıracağız gelen veriler buna karar verecek dedi. Cuma günü tarım dışı istihdamı açıklandı. Verinin iyi gelmesi Fed’in daha az faiz artırmasını gerektirecek fiyatlamasıyla altında toparlanma görüldü. 1100 lira civarında destekte fiyatlanırken gram altın şu anda 1138 liraya çıktı. Çünkü ons altında 1872’yi gördük.

THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek Haberi Görüntüle

GRAM ALTINDA HEDEF 1200 TL

Gelen veri Fed’in agresifleştirmesini gerektirmiyor diyor piyasa, güvenli liman talebi öne çıkacak. Altında güçlü bir çıkış gördük. Bu ralli olarak anlaşılmasın 1870 üstü fiyatlama olumlu, gram altında 1140’ı geçerse yeni hedef 1180-1200 bölgesi olacak.

Salı günü altın için çok önemli olacak. ABD’nin enflasyon verisi gelecek. Gelen veriler iyiye işaret ediyor geri çekilme bekleniyor. Eğer böyle gerçekleşirse Fed, 25 baz puan faiz artıracaktır.

Yatırımcılar temkinli olsunlar, agresiflik her an görülmeye devam edilebilir. 2023’ün 2. yarısında daha güçlü seyreden bir altın görme ihtimalimiz var diye düşünüyorum."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading