Yandex Metrica

Altın fena halde patlayacak! İslam Memiş o tarihi işaret edip duyurdu

Altın fena halde patlayacak! İslam Memiş o tarihi işaret edip duyurdu

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, dolar için çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Geçtiğimiz dönemlerde yaptığı tahminlerin tek tek gerçekleşmesiyle yeniden yatırımcı için önemi değerlendirmeler yapan Memiş, altın için son alım tarihini açıklarken dolarında fırlayacağı tarihi verdi. İşte Memiş'ten son piyasa değerlendirmesi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Altın ve dolar üzerine yaptığı isabetli açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde altın ve dolar için yaptığı tahminler son günlerde yaşanmaya başladı. Altında hızlı bir düşüş yaşanırken, baskılanan dolar ise 15 seviyelerini zorlamaya başladı. Memiş, dolar kurunda yaşanan hareketlilik için yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dolar için "Fena patlayacak" diyen Memiş, yatırımcı için piyasa değerlendirmesi yaptı.

Altın güne nasıl başladı? 19 Nisan uzmanlardan altın yorumu: Yön yukarı mı? Altın güne nasıl başladı? 19 Nisan uzmanlardan altın yorumu: Yön ... Haberi Görüntüle

ALTIN ALMAK İÇİN SON 1 GÜN!

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş her yayınında Nisan ayının son alım ayı olacağının altını çiziyordu. Nisan'ın son günlerine yaklaşmışken altında ani düşüşün yerini hızlı bir yükseliş aldı. Yatırımcı ise elindeki altını nasıl değerlendireceğini araştırmaya başladı. Memiş, Nisan ayında altın alınmasının doğru olacağını belirterek "Nisan ayında altın alan aldı. Almayan çok büyük bir ziyan içerisinde olacak." ifadelerini kullandı. Mayıs ayında büyük fırtınaların kopacağını belirten Memiş, "Çünkü Mayıs çok büyük bir fırtına olacak. Küresel borsalarda ve ekonomilerde büyük bir daralma olacak ve çarşı pazar karışacaktır. Gram altın 900 altına sarkarsa kademeli alınabilir." dedi.

Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye... Haberi Görüntüle

ALTINDA GERİ ÇEKİLMELER YAŞANABİLİR

Daha önce de altının 900 TL'nin altına ineceğini belirten Memiş'in bu tahmini son günlerde gerçekleşmeye başladı. Altın 930 seviyelerinden bir an da 898 TL seviyelerine kadar gerilemişti. Altın tekrardan yükselişe geçerek 907 TL civarlarına yaklaştı. Memiş altın için geri çekilmelere dikkat çekerek, düşüşlerin yaşanabileceğini belirtmişti.

IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' Haberi Görüntüle

DOLAR FENA PATLAYACAK!

Türkiye'de yaşanan enflasyon içinde değerlendirmeler yapan Memiş enflasyona ilişkin mücadelenin kolay olmayacağını ifade ederek, doların tekrarda 18 seviyelerine çıkacağın söyledi. Dolarda ciddi bir baskılanma olduğunu belirten Memiş şunları kaydetti:

"Enflasyonla mücadelenin daha şeffaf gerçekleşmesi gerekiyor. Günü kurtaran politikalar olmamalı. Özelikle tarım politikalarının ve enflasyonun milli bir mücadeleye dönüşmesi gerekiyor. Bu yüksek enflasyona rağmen doların baskılanması sağlıklı mı? Bence değil. Günün birinde patladığı zaman fena patlar. O eski seviyeler, Aralık ayındaki 17 – 18 TL rakamları geri dönebilir. Dolar/TL kurunda ciddi bir baskılanma var."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading