Yandex Metrica
SON DAKİKA
Altın alacaklar fırsatı kaçırmayın! Bu rakam altın fiyatlarında tarihi rekor olacak

Altın alacaklar fırsatı kaçırmayın! Bu rakam altın fiyatlarında tarihi rekor olacak

Altın fiyatlarında hareketlilik sürerken düşüş trendi de devam ediyor. Altın fiyatlarına ilişkin birçok ekonomist yorumda bulunuyor. Ancak altın fiyatların yakın bir zamanda tekrar yükselişe geçeceği öngörülüyor. Peki, Altın fiyatları kaç lira olacak, altın ne kadar yükselecek, altın fiyatları en son kaç lira olur?

Ekonomi

23.01.2024, 19:33

Gram altın fiyatlarında son 5 hafta düşüş yaşanıyor. Haziran ayının ortasında 1040 liraya kadar yükseliş gösteren gram altın, daha sonra düşüşe geçti ve yüzde 10’a yakın bir değer kaybı yaşadı. Piyasa uzmanlarından altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı öngörüler ve tavsiyeler geliyor.

Türkiye turizmde tarih yazıyor: İlk defa İspanya'nın önüne geçtik! Antalya'da... Haberi Görüntüle

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI ALTININ ONSUNU ETKİLEDİ

Rusya ile Ukrayna savaşının jeopolitik riskleri körüklemesiyle birlikte güvenli liman olan altına yatırım artmış ve ons altın fiyatı geçtiğimiz mart ayında 2 bin doların üzerini test etmişti. Nisan ayı itibarıyla ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımını hızlandırması, Rusya ile Ukrayna savaşının piyasalar üzerindeki etkisinin azalmasıyla birlikte ons altın fiyatı düşüşe geçti.

Emeklilik sistemi sil baştan değişecek! 1 Milyonlarca kişiye erken emekliliğin... Haberi Görüntüle

NİSAN AYINDA YÜZDE 10 GERİLEDİ

Nisan ayında 1900 doların üzerinde seyreden ons altın geçtiğimiz hafta 1700 dolar olan kritik eşiğin altına sarktı. Ons altın fiyatı 2.5 aylık zaman diliminde yüzde 10’dan fazla geriledi.

Bakan Bolat cari açık için tarih verdi: '32 milyar dolar... Haberi Görüntüle

GEÇEN HAFTA ALTIN FİYATLARINDA KRİTİK SÜREÇTİ

Ons altında 1700 dolar pivot seviye hayati önem taşıyor. Fiyat geçtiğimiz hafta kritik eşiğin altına sarksa da burada kalıcılığını sağlayamadı. Ons altında aşağı yönlü seyrin devamı için 1700 doların altına günlük kapanışın gerçekleşmesi gerekiyor.

O şirketten radikal karar! 2 bin kişiyi işten çıkartacak: İşte... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN SON BİR BUÇUK AYDIR DÜŞÜŞTE

Öte yandan gram altın fiyatı son 5 hafta boyunca kaybettirdi. Haziran ayının ortasında 1040 lira seviyesine kadar yükselen gram altın bu tarihten itibaren düşüşe geçti. 5 haftalık süre içerisinde gram altında değer kaybı yüzde 10’a dayandı.

Promosyon ödemeleri yarın hesaplara yatacak! Emekliler tüm detayları merak ediyor:... Haberi Görüntüle

ŞUAN GRAM ALTIN ALIM FIRSATI

Öte yandan analistler gram altında 950 lira ve 900 lira aralığını alım fırsatı olarak öne çıkarıyor. Bin liranın üzeri ise potansiyel satım bölgeleri olarak öne çıkıyor.

İlk evim konut kredisi ile hayaller gerçek olacak: AKBANK'ta düşük... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK ÇÜNKÜ…

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırmaya başlamasıyla baskı altında kalan altın fiyatları son 5 haftadır negatif bir seyir izliyor. Geçtiğimiz hafta ABD’de enflasyonun rekor kırması sonrası bu ay sonunda gerçekleştirilecek olan Fed toplantısında politika faizinin 100 baz puan artırılması ihtimali kuvvetlendi.

Fed’in 75 baz puan faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık bir artış da masada. Eğer Fed faizleri beklentilerin altına artırırsa bu durumda altın fiyatları yükseliş trendine geçebilir.

Şu an küresel çapta artan enflasyon ve ekonomilerin resesyona girebileceği ihtimali ayrıca Fed’in faiz artışları altın fiyatları üzerinde etkili olan 3 neden olarak öne çıkıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading