Yandex Metrica

Altılı Masa'nın ekonomistini takan yok: Jeremy, Ali'yi ne yapsın?

Altılı Masa'nın ekonomistini takan yok: Jeremy, Ali'yi ne yapsın?

Kılıçdaroğlu'nun ekonomi başdanışmanı olarak belirlediği Jeremy Rifkin, Altılı Masa'da yeni bir krize neden olacak gibi görünüyor. Zira şimdiye dek masanın 'ekonomi bilirkişisi' olarak görülen Ali Babacan, CHP Lideri'nin Rifkin hamlesiyle ne işe yarayacağı belirsiz bir konuma düştü.

Ekonomi

23.01.2024, 20:08

Kılıçdaroğlu-Akşener ayrışmasına sahne olan Altılı Masa neredeyse her gün yeni bir kriz gündemiyle yaşıyor. Masayı oluşturan liderlerin 'ekonomiyi en iyi bilen adam' gözüyle baktığı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yok saydı. 

Kılıçdaroğlu'nun 'başdanışmanım' diye lansmanını yaptığı Amerikalı ekonomi kurmayı Jeremy Rifkin, Altılı Masa'da Babacan'ın pabucunu dama attı. Yakın bir süre öncesine kadar Babacan, Altılı Masa'nın ekonomi kurmayı olarak görülüyordu. 

Jeremy Rifkin

Amerikan kapitalizmini temsil eden liberal ekonomik düzenin 'orijinal' savunucusu Jeremy Rifkin varken onun kopyası durumundaki Ali Babacan karakterinin bundan sonra ne işlev göreceği merak konusu haline geldi. 

Bir yanda Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyenler, öbür yanda CHP Lideri'nin mezhepsel kimliğini bahane ederek Ekrem İmamoğlu-Mansur Yavaş'ı öne çıkarmaya çalışanlarla ortadan ikiye bölünmüş Altılı Masa'nın 'ekonomi' meselesi bugünkü yazısında Ahmet Hakan'ın da gündemindeydi. 

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

MASADA ARIZA ÇIKARACAK 

Kılıçdaroğlu'nun Jeremy Rifkin hamlesiyle Ali Babacan'ın masada kesinlikle 'arıza' çıkaracağını ifade eden Ahmet Hakan, Hürriyet'teki yazısında şu yorumu yaptı:

"Ekonominin Everest’i, piyasa dostu, güven verici, yatırımcı çekici olarak selamlanıyordu muhalif çevrelerde.

Hatta CHP’nin, iktidara gelindiğinde ekonomi yönetimini Babacan’a bırakacağı yazılıp çiziliyordu.

İki yılda hava tamamen dönmüş olacak ki...

CHP, elinin altındaki Ali Babacan’ı bir tarafa bırakıp ABD’li Jeremy Rifkin’i transfer etti.

Ali Babacan’ın, “Bu iş Jeremy’nin işi değil, benim işim” falan diyerek masada arıza çıkarmak için yanıp tutuştuğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading