Yandex Metrica

Almanlara döner şoku! Ülkede fiyatlar her geçen gün artıyor

Almanlara döner şoku! Ülkede fiyatlar her geçen gün artıyor

Almanya'da 'Döner Şoku' yaşanıyor. Ülkenin en büyük yayın organlarından biri olan Bild, döner kebap ile enflasyon hesabı yaptı. Gazete, bu olayı 'kebap depremi' olarak nitelendirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:08

Küresel çapta artış gösteren enerji ve gıda fiyatları Almanya'yı da vurdu. Ülkede en çok tüketilen fast food olan döner ise küresel enflasyondan etkilendi. 

"Fiyatlarda dramatik artış: Döner şoku" başlığıyla bir haber yayımlayan Bild gazetesi, "Hâlâ kâr etmeyen şirketler var." diyerek, bu durumun Almanlar için bir tehdit olup olmadığını değerlendirdi.

Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan dolar, euro, gümüş ne kadar oldu? Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

'KEBAP DEPREMİ ALMANYA'YI SARSIYOR'

Bild, akaryakıt fiyatlarındaki artıışın tedarik zincirine vurduğu darbeyi de hesaba katarak bu durumun yemek fiyatlarının yükselmesinin ana nedeni olduğunu söyledi. Haberin ilgili bölümünde "Kebap depremi, Almanya'yı sarsıyor." ifadesi kullanıldı.

Haberde, "imdada yetişen" et dönerin fiyatında ciddi oranda artış yaşandığı, Berlin'de son döneme kadar 3.5 euro ödeyenlerin artık 5-6 euro arasında ödemeler yapmak zorunda kaldığı aktarıldı.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

'BİRÇOK ŞİRKET ARTIK KAR ETMİYOR'

Söz konusu sektördeki durumun yaklaşık altı aydır çok zor günlerden geçtiği, birçok şirketin artık kâr etmediğinin altı çizildi.

Aynı haberde, bazı kebapçıların iki ila üç ay içinde kapanmasının ihtimal dahilinde olduğu, geri kalanı için ise maliyetlerin sonbaharda artmaya devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

Buna gerekçe olarak, asgari ücretin saatte 12 euroya yükseltilmesi olduğu kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading