Yandex Metrica

Alman şirketlerinin, 1,5 milyar nüfusluk pazara erişimi için Türkiye vazgeçilmez

Alman şirketlerinin, 1,5 milyar nüfusluk pazara erişimi için Türkiye vazgeçilmez

Alman şirketleri, zor süreçlerden dahi güç kazanarak çıkan Türkiye'yi 1,5 milyar nüfusluk pazara erişim konusunda merkez olarak görüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:08

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Dr. Markus Slevogt'e göre, Alman şirketler, Türkiye'nin konumunun potansiyelini oldukça iyi anlıyor.

Slevogt, Alman şirketlerinin Türkiye'yi hem geniş bir yerel tüketici pazarı olarak hem de 1,5 milyar nüfuslu bölgesel pazara erişimi mümkün kılan bir merkez olarak gördüğünü ifade etti ve "Türkiye, küresel tedarik zinciri faaliyetlerinde önemli bir role sahip olabilir. Türkiye'nin Avrupa üretim merkezleri için daha sağlam bir tedarik zinciri oluşturacağı düşünülüyor." dedi.

Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin en düşük emekli maaşına enflasyon farkı! Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKENİN TİCARET ORTAKLIĞI

AA'ya açıklamalarda bulunan Slevogt, Türkiye ve Almanya arasında var olan ekonomik ilişkilerin son derece güçlü olduğunu ve Almanya'nın, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı konumunda olduğunu vurguladı.

Almanya ve Türkiye arasında iki asrı aşkın sürenin ötesine geçen çok güçlü bir iş ve ticari ilişkisi olduğunu hatırlatan Slevogt, Alman sermaye iştiraki olan veya Almanya ile iş ve ticaret yapan 7 bin 500'den fazla şirketleri olduğunu söyledi. Avrupa ülkeleri ve Batı ülkeleri arasında en güçlü iş birliği ve ortaklığa sahip olduklarını dile getiren Slevogt, bununla gurur duyduklarını ifade etti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişeceğini söyleyen Slevogt, Almanya ve Türkiye arasındaki yatırım ve ticaretin ana itici güçlerinden biri konumunda olan Gümrük Birliği'nin çeşitli alanlar ve sektörlerin dahil edilip yenilenmesiyle Türkiye ile AB, özellikle de Almanya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiyi daha da artıracağını söyledi.

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'DE YATIRIMLAR ARTACAK'

Türkiye'nin Alman işletmeleri birbirine bağlayan büyük bir merkez olduğunu belirten Slevogt, Türkiye'nin doğal coğrafi konumundan dolayı bu ülkede farklı pazarlarda ve farklı alanlarda yer alan, farklı fırsatlara sahip Alman işletmelerin bulunduğunu aktardı.

Türkiye ve AB'nin stratejik ortaklar olarak birbirlerine ihtiyacı olduğunu ifade eden Slevogt, "Bu bölgede en geniş ağa ve en geniş etkiye sahip ülke olarak Türkiye, AB ve Almanya'nın da bu bölgede stratejik çıkarlarını güvence altına almasına yardımcı olacaktır." dedi.

Türkiye'nin, üretim sahaları ve endüstriyel faaliyetlerini içinde bulunulan pandemi sürecinin daha da zor şartlarında bile sürebilecek düzeye getirme konusunda çok başarılı olduğunu gördüklerini söyleyen Slevogt, Türkiye'de tarım sektörünü kesinlikle bir gelecek trendi olarak gördüklerini dile getirdi. Slevogt, bunun sebebini Türkiye'nin bu alanda çok fazla potansiyeli olmasına bağladı ve Alman şirketlerin, önümüzdeki süreç için Türkiye pazarında bu fırsatı değerlendirdiklerini kaydetti.

TEKNOFEST'in Türkiye'nin daha yenilikçi teknolojiler üreten bir ülke olma arzusunn göstergesi olduğunu söyleyen Slevogt, havacılık ve savunma sektörlerinde de Türkiye'de gelecekte yatırımların artacağını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading