Yandex Metrica

Alman ekonomisi darboğazda! Üçüncü çeyrek de moral bozdu

Alman ekonomisi darboğazda! Üçüncü çeyrek de moral bozdu

Avrupa devlerinde ekonomiler baskı altında. Alman ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentiyi karşılamadı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:12

Alman ekonomisi, salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesinin özel tüketimi artırması nedeniyle bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre beklentileri karşılamadı. 

Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Haberi Görüntüle

BEKLENTİ  EKONOMİNİN YÜZDE 2,2 GENİŞLEMESİ YÖNÜNDEYDİ

Ülke ekonomisi katı ve uzun  kısıtlamaların tüketimi yavaşlatması sonucu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 küçülmüştü. Kısıtlamaların gevşetilmesinin etkisiyle 1,8 büyüme gözlemlendi. Piyasa beklentisi ekonominin yüzde 2,2 genişlemesi yönündeydi. 

14 Ekim’de tedarik zincirindeki sıkıntıların sanayi üretimini yavaşlatması nedeniyle ülkenin önde gelen 5 ekonomik düşünce kuruluşu, 2021 büyüme beklentisini yüzde 3,7'den 2,4'e düşürmüştü. Bu düşürmenin ardından, 27 Ekim’de de Alman hükümeti, daha önce yüzde 3,5 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini Kovid-19 pandemisinin etkileri ve tedarik zincirindeki sıkıntılardan dolayı aşağı yönlü revize ederek yüzde 2,6'ya çekmişti.

Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın' diyerek uyardı Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın'... Haberi Görüntüle

ENFLASYON 1993'TEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE

Analistler, tedarik sıkıtılarına ek olarak, tekrar artış gösteren Kovid-19 vaka sayılarını da Alman ekonomisi için risk olarak görüyor. Ayrıca, yüksek enerji fiyatlarının tetiklediği enflasyon, ekimde yüzde 4,5 ile 1993'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkarak şirketler ve tüketiciler için bir yük oluşturmaya devam etti. Almanya'da ekonomi, salgınının sebep olduğu sağlık ve ekonomik kriz nedeniyle 2020'de yüzde 4,9 küçülerek, 10 yıldır devam eden büyüme trendine son vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading