Yandex Metrica

Albaraka'dan olay yaratan karar! Vatandaş akın etti: TL'de büyük dönüşüm 

Albaraka'dan olay yaratan karar! Vatandaş akın etti: TL'de büyük dönüşüm 

Albaraka, Dönüşüm Destekli TL Katılma Hesabı için detayları açıkladı. Bu kapsamda, birikimlerini vadeli mevduatlarda değerlendirmek isteyen vatandaşlar gelirlerini artırabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 18:39

Albaraka, Dönüşüm Destekli TL Katılma Hesabı için detayları açıkladı.

Albaraka web sitesi üzerinden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

Türk Lirası birikimleriniz için kâr payı almaya devam ederken, getirinizi Altın ve Dövizdeki kur artışına karşı koruyacak ürünümüz Dönüşüm Destekli Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Albaraka’da!

Siz de Albaraka Mobil, İnternet Şubemiz ya da şubelerimizden “Dönüşüm Destekli Kur Korumalı TL Katılma Hesabı” açın, hem birikimlerinizi altın ve döviz kurlarındaki dalgalanmalardan koruyun hem de kâr payı almaya devam edin.

Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Haberi Görüntüle

ALBARAKA KAMPANYA KATILIM KOŞULLARI NELERDİR?

Üründen sadece yurtiçi yerleşik gerçek ve tüzel kişiler* faydalanabilecektir.

Bankamızda 20.12.2021 tarihinde yurt içi yerleşik gerçek kişi ve 31.12.2021 tarihinde yurt içi yerleşik tüzel kişi müşterilerimizden Amerikan Doları, Euro veya İngiliz Sterlini cinsinde bulunan birikimlerini hesap açılış tarihindeki TCMB’nin saat başı açıkladığı döviz alış kuru baz alınarak hesaplanan Türk Lirası karşılığı tutarınca açılabilmektedir.

Bankamızda 28.12.2021 tarihinde yurt içi yerleşik gerçek kişi ve 31.12.2021 tarihinde yurt içi yerleşik tüzel kişi müşterilerimizden altın birikimi bulunanlar hesap açılış tarihindeki TCMB’nin saat başı açıkladığı gram altın alış fiyatı baz alınarak hesaplanan Türk Lirası karşılığı tutarınca açılabilmektedir. Altın hesaplarımız 995/1000 saflıkta olduğu için, dönüşüm işlemlerinde TCMB’nin 995/1000 saflıktaki fiyatı baz alınmaktadır.

28.12.2021 tarihinden sonra Altın Günleri’nde şubelerimize getirilen işlenmiş veya hurda altınların (ziynet altın) TCMB’nin saat başı açıkladığı gram altın alış fiyatı baz alınarak hesaplanan TL karşılığı tutarınca açılabilmektedir.

Hesaplar Gerçek kişiler için 3-6-12 aylık vadelerde** , tüzel kişiler için 6 ve 12 ay vadelerde açılabilecek olup ara vade bulunmamaktadır.

Katılım Bankacılığı esaslarına uygun olarak getiri oranı vade sonunda belli olmaktadır.

Hesap açılış alt limiti 250 TL’dir.

Vade sonunda ürüne özel olarak uygulanacak stopaj oranı sıfır (0) olacaktır.

Hesapla ilgili tüm ödemeler TL olarak yapılacaktır.

Kur değişim oranı, vade başlangıç ve hesap kapanış tarihleri arasında TCMB tarafından saat başı yayınlanan döviz veya gram altın alış kuru baz alınarak hesaplanmaktadır. Vade sonunda hesaplanan kur değişim oranı ile hesabın kâr payı getirisi kıyaslandığında;

Kur değişim oranı kâr payı getirisinden düşük ise müşterilere vade sonunda kâr payı getirisi ödemesi yapılacaktır.

Kur değişim oranı hesap kâr payı oranından daha yüksek ise hesaba kâr payı bankamız tarafından, kur değişim oranı ile kâr payı oranı arasındaki fark ise müşteri hesabına yansıtılmak üzere bankamıza TCMB tarafından TL olarak iletilecektir. Vade sonunda hesaptaki bakiye cari hesaba aktarılarak kapatılacaktır. Vade tarihi uzatılamayacaktır.

Vade sonunda hesaptaki bakiye cari hesaba aktarılarak hesap kapatılacaktır. Belirtilen destekten müşterilerimiz bir defaya mahsus olarak faydalanabilecektir.

Hesaptan vade öncesinde çekim yapılamamaktadır. Vade tarihinden önce çekim yapılması durumunda hesap kapatılarak cari hesaba dönüştürülmektedir.

Hesabın vade tarihinden önce kapatılması durumunda;

Hesabın kapatıldığı tarihte saat 11’de TCMB tarafından açıklanan döviz veya gram altın alış kurunun hesabın açıldığı döviz veya gram altın alış kurundan düşük olması durumunda hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından ilan edilen döviz veya altın alış kurundan hesap bakiyesi güncellenir. Kâr payı getirisi elde edilemeyeceği gibi kurlar arasındaki oluşan fark, banka tarafından Hazineye aktarılmak üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilgili TL hesabına aktarılır. Dolayısı ile vadeden önce kapama yapılması halinde, altın ve döviz kurunda yaşanacak düşüşe bağlı olarak anapara bakiyesinde düşüş yaşanabilir.

Hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nca ilan edilen kurun vade başında esas alınan kurdan yüksek olması durumunda TCMB tarafından kur farkına ilişkin ödeme yapılmayacağından hesaba ilişkin kâr payı ve kur farkı getirisi talep edilemez.

Hesap açılış saat aralığı 11:00- 16:45’tir. Hesaptan para çekme ve hesap kapatma işlemleri saat 11:00’den sonra gerçekleştirilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading