Yandex Metrica

Akkuyu NGS'nin ardından ikinci santral için kritik adım! Türkiye ve Rusya müzakerelere başladı

Akkuyu NGS'nin ardından ikinci santral için kritik adım! Türkiye ve Rusya müzakerelere başladı

Türkiye Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ardından inşa etmeyi planladığı ikinci santral için harekete geçti. Konuya ilşkin Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye ile Sinop'ta nükleer güç santrali inşa edilmesine yönelik müzakerelere başladıklarını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:57

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada yaşanan enerji kriziyle mücadelede yeni adımlar atılmaya başlandı.

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN İKİNCİ SANTRAL İÇİN KRİTİK ADIM

Yenilenebilir enerji alanında son dönemde büyük yatırımlar yapan Türkiye, diğer bir yandan nükleer enerjide adımlar atıyor. Rusya ile 2010 yılında başlayan Akkuyu NGS sonrası Türkiye'nin ikinci nükleer güç santrali için görüşmeler başlıyor.

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

İKİNCİ SANTRAL SİNOP'TA İNŞA EDİLECEK

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Rossiya-24'e yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci nükleer güç santralini Sinop'ta inşa etmeyi planladığını dile getirdi.

Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5 yıl sonra toplanıyor! Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5... Haberi Görüntüle

4 GÜÇ ÜNİTELİ OLACAK

Sinop'un, nükleer konusunda çalışma yapan herkes tarafından bilinen, 4 güç üniteli büyük bir nükleer santral inşası için cazip bir nokta olduğunu anlatan Lihaçev, "Büyük bir nükleer santralin gelecekteki varlığını da göz önünde bulundurarak, teknolojik ittifaklar kurulması, yatırım politikası ve Türkiye enerji piyasasının şekillendirilmesi açısından yaklaşımlar oluşturmak üzere Türk iş ortaklarımızla görüşmelere başladık" dedi.

Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete geçildi Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete... Haberi Görüntüle

İLK REAKTÖR 2023'TE İŞLETMEYE GİRECEK

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu NGS'ye ilişkin anlaşma, Rusya ile 2010'da imzalanmıştı. Akkuyu'da yapılacak santral, 4 reaktörden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak. İlk reaktörün 2023'te işletmeye girmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading