Yandex Metrica

Akılalmaz dolar manipülasyonu! Türkiye karşı çıktı diye...

Akılalmaz dolar manipülasyonu! Türkiye karşı çıktı diye...

Türkiye NATO’ya girmelerine karşı çıkınca dolar üzerinden saldırıya geçtiler. Finlandiya'da bulunan Danske Bank, dolar tahmini akıllara durgunluk verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:21

Birçok kurum ve uzman dolar kuruna ilişkin yorum ve tahminlerde bulunuyor. Hatta bu tahmin ve yorumlar manipülasyon boyutuna kadar taşınıyor. Danske Bank’ın yapmış olduğu dolar tahmini adeta manipülasyon ötesi… Türkiye’nin NATO üyesi olmak isteyen Finlandiya beklentileri karşılamadığı gibi bir de ekonomik yönlü saldırıya geçti. Danske Bank, doların sene sonunda 20 lira olacağını duyurdu. Raporda Türk lirası ile ilgili risklerin daha da aşağı yönlü olduğu, kurun daha da yükselmesi riski bulunduğu yönünde yanlı ve taraflı görüşlere yer verildi.

Altın ve dolardaki yukarı yönlü hareket devam ederken uzmanlar, yeni ekonomik paketin açıklanacağını ve kurun aşağı düşeceğini tahmin ediyor. Finlandiyalı kuruluş Danske Bank, doların sene sonunda 20 lira olacağını duyurdu.

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk çeken hanelere ek ödeme yapacak! İşte detaylar... Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk... Haberi Görüntüle

SÖZDE ANALİSTLERDEN SÖZDE DOLAR TAHMİNİ

Danske Bank’ın sözde analistleri risklerin yukarı yönlü olduğunu vurgulayarak dolar/TL'nin 12 ay içinde 20 seviyesini görebileceğini duyurdu.

Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar rahat nefes alacak Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar... Haberi Görüntüle

TÜRK LİRASINI HEDEF ALDILAR

Aralarında Antti Ilvonen ve Minna Kuusisto’nın da olduğu Danske Bank analistleri tarafından hazırlanan, 31 Mayıs tarihli ve “Türkiye ve Türk lirası için ‘kusursuz fırtına’ an meselesi” başlıklı raporda, “Bununla birlikte, Türk lirasını son aylarda destekleyen politikaların etkisini kaybetmeye başlamasıyla Türk lirası ile ilgili risklerin daha da aşağı yönlü olduğu, kurun daha da yükselmesi riski bulunduğu” değerlendirmesine yer verildi.

Raporda özellikle kur korumalı mevduatın (KKM) Türk lirasının hızlı şekilde değer kaybetmesi halinde Türkiye ekonomisini mali bir bunalımla baş başa bırakabileceği belirtildi.

Raporda “KKM’nin bir sonraki turunun vadesi Haziran'da dolacak ve Türk lirasının son dönemde değer kaybetmesine ve nominal getirilerin yüzde 14 seviyesindeki politika faizinin üzerinde olmasına karşın muhtemelen yatırımcılar çift haneli negatif reel getiriler nedeniyle hayal kırıklığına uğrayacak” değerlendirmeleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading