Yandex Metrica

Akaryakıtta bu da oldu! Yüzde 100'lük artış yaşandı

Akaryakıtta bu da oldu! Yüzde 100'lük artış yaşandı

Brent petrolün düşmesine ve dövizin sabit kalmasına rağmen akaryakıt fiyatlarında indirim yapılmıyor. Araç sahipleri, bu konudan ciddi derecede rahatsız olsa da akaryakıt şirketleri eleştirilere kulaklarını tıkayıp yüzde 100'den fazla kar etti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Ukrayna savaşının başlamasından bu yana bir hayli dalgalı seyir izleyen brent petrol fiyatları son dönemde belirli bir düzlemde seyretse de akaryakıt fiyatlarına indirim gelmiyor. En ufak bir kur oynaklığında ya da brent petrol yükselişinde zam üstüne zam yapan şirketler karlarını katladı.

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT SEKTÖRÜ EN KARLI 6 AYINI YAŞADI

S&P’nin verilere göre, petrol endüstrisi, yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde en karlı 6 ayını yaşadı. Sektörün bu denli kazanç elde etmesi, beraberinde eleştirileri de getirdi. Siyasetçi ve ekonomistler, aşırı kazanç vergisi uygulanmasını tartışmaya başladı.

Avrupa Birliği, vergi koyarak aşırı kazançlardan yüzde 33'lük dayanışma katkısı almayı kararlaştırdı. İngiltere de yüzde 25’lik benzer bir vergi almaya başladı.

ABD Başkanı Joe Biden da aşırı kazanç vergisini gündeme getirdi. Petrol şirketlerine fiyatları düşürme çağrısında bulundu. Biden, petrol endüstrisini savaş fırsatçılığıyla suçladı. Çünkü ABD'li petrol devi Exxon, yılın 3. çeyreğinde 20 milyar dolara yakın kar açıkladı.

Financial Times'ın haberine göre, sektöre yöneltilen eleştirilen en başında, karların yatırım için kullanılmaması geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading