Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarıyla başı belada olanlara müjde! Bunu yapan herkes yüzde 50 tasarruf etti

Akaryakıt fiyatlarıyla başı belada olanlara müjde! Bunu yapan herkes yüzde 50 tasarruf etti

Akaryakıta gelen zamlar vatandaşları önlem almaya itti. Şoförlükten emekli olan Aziz Ercan otomobiline kurduğu sistem ile yakıttan yüzde 50 tasarruf sağladığını iddia etti. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

Antalya'da 30 yıllık şoförlük tecrübesi olan Aziz Ercan, 1980 model aracına hava ve yakıttan elde edilen ek gaz girişiyle yaklaşık yüzde 50'ye varan tasarruf sağlayan sistem geliştirdi. Ercan sistemini noterde de tasdik ettirdi. 

Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Haberi Görüntüle

MOTOR SİSTEMLERİ ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPTI 

Kepez'de yaşayan evli ve 1 çocuk babası Ercan, motor ve yakıt sistemleri üzerine çalışma yapmaya başladı. 

1 ay önce çalışmasını sonlandıran Ercan, sisteme ilk olarak motordan, yerleştirdiği küçük depoya hava geçişi sağladı. Depoda buharlaşan yakıt emiş gücü ile motora çekiliyor. Böylece yakıttan yüzde 50 tasarruf sağlanıyor. 

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLADI 

30 yıllık şoförlüğün ardından emekli olduğunu dile getiren Ercan, işi gereği araçlara ilgisinin olduğunu ve motorların çalışma sistemini yakından bildiğini dile getirdi. Araçların az yakıt tüketimi üzerine bir şeyler yapmaya karar verdiğini ifade eden Ercan, “Fikir fikir derken, mazotun patlayarak yandığını düşündüm. LPG’nin mazotu patlatacağını düşündüm ve bunu motora vermeye karar verdim. Bunu bir sistemle motora verdim gayet güzel çalıştı. Bir süredir denemesini yapıyorum. 30 TL’lik LPG ile 26 kilometre yol yaptım. Ama sistemi aynı fiyatlı LPG ile 38 kilometre gittim. Aracın tokunu LPG değerine düşüp gazını kısarsanız yüzde 55 civarında bir tasarruf sağlanabilir. Aracın performansında gücünde hiçbir şey yok. Yağda bozma, motorda aşındırma gibi bir olayı yok” diye konuştu.

Ercan tasarruf sisteminin çalışma şeklini şu şekilde anlattı: 

Benzin otomatiğinden sisteme hava basıyoruz. Otomatik motorun çalışma prensibine göre hızlandığı için havayı o denli motora basıyor. Motorun dönüşüm hava çıkışı var. Onu da sisteme verdim. İçeride mazot buharlaşıyor ve buharlaşan mazotu emiş gücüyle motor çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading