Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarında tarife değişti: Gece yarısı resmen başladı: İşte zamlı akaryakıt fiyatları (Benzin-motorin)

Akaryakıt fiyatlarında tarife değişti: Gece yarısı resmen başladı: İşte zamlı akaryakıt fiyatları (Benzin-motorin)

Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını da sürekli değiştiriyor. Araç sahipleri akaryakıta gelen indirim ve zam haberlerini yakından takip ederken yeni bir gelişme yaşandı. Bu gece yarısından itibaren benzine akaryakıta zam geliyor. Benzinin litresi 21.34 TL olacak. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Petrol fiyatlarında beklenmedik bir düşüş yaşanmasının ardından bugün bir yükseliş gözlendi. Akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisiyle birlikte benzin fiyatlarına zam geldi, motorin için de geleceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz Cuma günü, ham petrol fiyatları 77 dolardan 71 dolara kadar düşerek anormal bir seviyeye geriledi. Ancak bugün, Suudi Enerji Bakanının açığa satış yapan satıcıları uyarması ve ABD'de sürüş sezonunun başlamasıyla birlikte sezonluk yakıt talebinin artacağının belirlenmesiyle petrol fiyatları yeniden %2 civarında yükseldi. Bu artışın yanı sıra, kur farkı da benzin fiyatlarına etki ederek zam yapılmasına neden oldu.

Salı günü EDT saat 09:00 itibariyle, ABD'nin ölçütü olan WTI Crude, %1,93'lük bir artışla 73,44 dolardan işlem görüyor. Uluslararası ölçüt olan Brent Ham Petrol ise gün içinde %1,71'lik bir artışla 77,29 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarında yaşanan bu artışlarla birlikte, ABD doları kuru bugün öğleden sonra %0,94'lük bir artışla bankalarda 21,7146 TL'ye yükseldi.

Bu petrol fiyatlarındaki artışlar ve kur farkı nedeniyle bugün akaryakıta zam yapıldı. Motorine 75 kuruşluk bir zam yapıldı ve bugün benzin fiyatlarına da 77 kuruş zam geldi. Önümüzdeki Cuma gününe kadar motorine bir zam daha bekleniyor.

Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba altın fiyatları Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba... Haberi Görüntüle

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde İstanbul'da benzinin litre fiyatının 20,57 TL/LT'den 21,34 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Şu anda İstanbul'da motorin litre fiyatı 19,4 TL, LPG ise 10,74 TL olarak işlem görüyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading