Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarında kan donduran rakam! Uzman isim o tarihi işaret etti

Akaryakıt fiyatlarında kan donduran rakam! Uzman isim o tarihi işaret etti

ABD'nin ve Avrupa devletlerinin Rusya'ya yönelik ambargosunun ardından yükselişe geçen ancak dün OPEC'in üretim artırma kararının ardından tekrar düşen brent petrol fiyatlarına karşı korkutan bir tahmin geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:57

ABD'nin ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik sert ekonomik yaptırımlarının ardından önlenemez bir şekilde yükselen petrol fiyatlarına karşı Enerji Uzmanı Arif Aktürk'ten yeni tahmin geldi. Aktürk, fiyatların 140 doların ardından düşüş trendine geçeceğini söyledi.

NTV yayınına katılan Enerji Uzmanı Arif Aktürk, 130 doların sürdürülebilir bir rakam olmadığını vurgulayarak, "Petrol için şunun altını çizmek lazım daha fazla artış ve şu andaki seviyeler petrole olan talebi azaltıyor. 2022 yılında 5.2 milyon varil ilave bir talep gelecek iken bu talep tam tersi noktaya çalışacak. 130 dolar sürdürülebilir bir rakam değil.

Belki ABD Başkanı Joe Biden Rusya'yla petrol ve doğalgaz ithalatının yasaklandığını açıkladıktan sonra 140-145 dolarları görür ama ondan sonra düşme trendine girer" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading