Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha gelecek mi? Brent petrol son 9 yılın rekorunu kırdı 

Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha gelecek mi? Brent petrol son 9 yılın rekorunu kırdı 

Son dakika haberi... Brent petrol Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle Şubat 2013 tarihinden beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. 3 Mart itibarıyla 118 dolar olan petrol 9 yılın rekorunu kırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:54

Son dakika haberi... Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle petrol fiyatları her yeni güne rekorla başlıyor. Öte yandan, enerji piyasaları arz endişeleriyle karşı karşıya kalmış durumda.

Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım zamanı! Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT ŞİRKETLERİ RUSYA İLE İŞLERİNİ SONLANDIRIYOR

Sabah'ın haberine göre; ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin Rusya'ya karşı açıkladığı ekonomik yaptırımlar sonrası BP, Equinor ve Shell ülkedeki yatırımlarından çekildi. Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Rusya'daki yeni projelere sermaye aktarmayacağını açıkladı. Son olarak, ABD'li enerji şirketi ExxonMobil, Rusya'daki Sakhalin-1 doğal gaz ve petrol üretim sahasındaki operasyonlarını durduracağını ve ülkede yeni yatırım yapmayacağını bildirdi.

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti: SSK, Bağ-Kur emeklileri bunları bilmeli! İşte yeni sistem... Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti: SSK, Bağ-Kur emeklileri bunları bilmeli!... Haberi Görüntüle

OPEC HERHANGİ BİR ADIM ATMADI

Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanları bir araya geldi.

Toplantıda günlük 400 bin varillik kademeli üretim artışı planına nisan ayında da devam etme kararı alındı. OPEC'ten yapılan açıklamada, mevcut petrol piyasası temellerinin ve görünümünün dengeli bir piyasaya işaret ettiği, fiyat oynaklığının piyasa temellerindeki değişikliklerden değil, jeopolitik gelişmelerden kaynaklandığı kaydedildi.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

ENERJİ FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ KÜRESEL ENFLASYONU KÖRÜKLÜYOR

Euro Bölgesi'nde Şubat ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 31,7 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 4,1 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 3 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 2,5 ile hizmetler izledi.

Enflasyon, şubat ayında Almanya'da yüzde 5,5, Fransa'da yüzde 4,1, İspanya'da yüzde 7,5, İtalya'da yüzde 6,2, Hollanda'da yüzde 7,2, Belçika'da yüzde 9,6, Estonya'da yüzde 12,4 ve Litvanya'da yüzde 13,9 seviyesinde ölçüldü.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın zaten yüksek olan enerji fiyatlarını körüklemesiyle beraber ekonomistler Avrupa'da yeni enflasyon beklentilerinin hızla yükselebileceğine dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading