Yandex Metrica

Akaryakıt almak isteyenlere bir zam haberi daha! Litresi 21.22 lira olacak

Akaryakıt almak isteyenlere bir zam haberi daha! Litresi 21.22 lira olacak

Depoyu fullemek isteyen vatandaşlar bir zam haberi ile daha karşı karşıya kaldı. Benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 78 kuruş zam yapılmasıyla birlikte İzmir'de benzinin litresi 21.22 TL oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Rusya Ukrayna savaşının yarattığı arz sıkıntısıyla yükseliş yaşayan brent petrol akaryakıt fiyatlarına zam olarak tüketiciye dönüyor. Bu kapsamda, başta motorin ve benzin olmak üzere, akaryakıtın pompa fiyatlarına yansıyan zamlar yapılıyor. 

Sosyal medyada, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere getirilen 78 kuruşluk benzin zammı konuşulmaya başlandı. Eğer bu tutarda bir zam gelirse İstanbul'da benzinin litre fiyatı 21,13 olacak. Ankara ve İzmir'de ise benzin 21,22 liradan satılacak.

Bayram öncesi, 30 Nisan cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 33 kuruşluk fiyat artışı gerçekleşmişti.

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARI İŞTE BÖYLE HESAPLANIYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading