Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

AK Parti müjdeleri art arda sıraladı! EYT'liler, asgari ücretliler için tarih netleşti

AK Parti müjdeleri art arda sıraladı! EYT'liler, asgari ücretliler için tarih netleşti

Emeklilikten Yaşa Takılanlar için hükümet kritik adımlar atıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'liler, taşeron işçiler ve sözleşmelilere kadro ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ''2023'ün başında bütün bu meselelerin hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milyonlarca çalışanın merakla beklediği EYT ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nun kapsamlı bir şekilde çalıştığını ve bu konuların masaya yatırıldığını aktaran Akbaşoğlu 'Ne söz verdiysek yerine getirdik, getiriyoruz.' dedi.

Emeklilere özel indirimler: Emeklilere vergi indirimi var mı? Vergiden muaf... Haberi Görüntüle

TARİH VERDİ

EYT ve kadro çalışması konusunda önemli açıklamada bulunan Akbaşoğlu şunları aktardı:

Taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı, onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT'li kardeşlerimizin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu. Bu yasal düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibarıyla hayata geçirmiş olacağız. 2023'ün başında bütün bu meselelerin ardı ardına neticelendiği, hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız.

Altın fiyatlarına cuma günü şoku! Rekor kıran sarı maden yine... Haberi Görüntüle

Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar başlıyor! Bakan Uraloğlu tarih verdi Haberi Görüntüle

'SONUCU HEP BERABER SEVİNÇLE KARŞILAYALIM'

Akbaşoğlu, aralık ayı içinde asgari ücret ve ocak ayında memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağına işaret ederek EYT konusunda nasıl bir formül uygulanacağına da değindi.

Akbaşoğlu, "Bu konuyu enine boyuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında bir çalışma heyeti yürütüyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde zaten kamuoyuyla paylaşılacak. Biraz sabredelim, sonucunu hep beraber sevinçle karşılayalım." dedi.

Faturası yüksek gelen vatandaşlara müjde! Tam 500 TL para iadesi... Haberi Görüntüle

'VEDAT BİLGİN'LE İSTİŞARE HALİNDEYİZ'

Akbaşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile istişare halinde olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

EYT konusu, geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da sorulmuştu. Kendisi de bu konuların ardı ardına çözümleneceği müjdesini paylaştı. Herkes müsterih olsun, Allah'ın izniyle ne söz verdiysek yerine getirdik, getiriyoruz. Toplumun bütün sorunlarını çözme merci AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Bu konuda kimsenin en ufak tereddüdü olmasın. Toplumun beklentilerini karşılayacak adımlar atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading