Yandex Metrica

AK Parti harekete geçti! 1,6 milyarlık TL'lik borca yapılandırma geliyor

AK Parti harekete geçti! 1,6 milyarlık TL'lik borca yapılandırma geliyor

AK Parti hükümeti, 2006 yılında elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem devletin, elektrik kullanıcılarından tahsil edemediği 1.6 milyar TL’lik borç için yeni bir çalışma başlattı.

Ekonomi

01.04.2024, 16:34

Enerji ile ilgili pek çok düzenlemeyi içerecek yeni bir torba kanunun hazırlıklarına başlayan AK Parti, vatandaşa rahat bir nefes aldıracak.

AK Parti hükümeti, 2006 yılında elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem devletin, kullanıcılarından tahsil edemediği 1.6 milyar TL’lik elektrik borcu için yeni bir çalışma başlattı.

Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme hesapta Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme... Haberi Görüntüle

1,6 MİLYAR TL'LİK BORCA YAPILANDIRMA GELİYOR

Hazırlıkları devam eden yeni enerji torba yasasıyla birlikte 1.6 milyar TL’lik borçların tamamen silinmesi hedefleniyor. Diğer bir seçenek ise söz konusu borçlar için ana para üzerinden 3 yıllık bir planla yapılandırma hakkı getirilecek.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

KONUT, BELEDİYE, KAMU KURUMLARI...

Söz konusu borçların 1 milyar TL’lik kısmının tarımsal sulamaya ait, geri kalanının ise konut, belediye, kamu kurumları gibi kuruluşlara ait borçlardan oluştuğu öğrenildi.

2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi? 2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMA BİTİNCE KARARA BAĞLANACAK

Detaylı maliyet analizi yapılacak çalışmanın ardından sonra karara bağlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading