AK Parti'den yeni EYT açıklaması! EYT, 3600 ek gösterge, asgari ücret ne olacak?
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Bakan Vedat Bilgin'in 'EYT, öncelikli gündemimiz değil' sözlerine açıklık getirdi. Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'EYT'nin asgari ücret ve 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandıktan sonra gündeme alınacağını söyledi.

AK Parti Grup Başanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu düzenlenen basın toplantısında EYT, 3600 ek gösterge ve asgari üvret konusunda açıklamalarda bulundu.
"TBMM'NİN GÜNDEMİNE CUMHUR İTTİFAKI OLARAK GETİRİLMEK ÜZERE ÇALIŞILMAKTADIR"
EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın böyle bir gündemi olmadığını bildiren açıklaması hatırlatılarak dün konuyla ilgili açıklamları sorulan Akbaşoğlu şöyle konuştu:
''Sayın Bakanımız Vedat Bilgin Bey'in, bu konuyla ilgili kamuoyunda gündeme ilişkin açıklamaları olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız, toplumumuzu ilgilendiren her konuya dair, bu konuların değerlendirilmesi, çalışılması ve çözümüne dönük yaklaşımlar sergilenmesi hususunda gerekli talimatları hem bakanlarımıza hem parti yetkili kurullarına vermektedir. Bu konuya ilişkin öncelikli bir gündem olarak, Türkiye'nin gündeminde neler var, bu hususlar ele alınmakta, buna dair yapılan çalışmalar da kamuoyuna bittiğinde açıklanmaktadır. Şu anda bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmek isterim ki; asgari ücretle ve 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde yapılmakta, inşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM'nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır. Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 Ek Gösterge'yle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız.
Sözleşmeli personelin ve emeklilerin durumunun bir sıralama ve süreç yönetimi çerçevesinde ele aldıkları konular olduğunu açıklayan Akbaşoğlu, şöyle devam etti:
"3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır."